Представники громад Харківщини відвідали муніципалітети Німеччини

Керівники органів місцевого самоврядування області ознайомилися з принципами розвитку територій Саксонії, Бранденбурга та Берліна.

Учбово-ознайомча поїздка для представників місцевих рад із Золочева, Краснограда, Великого Бурлука, Первомайського, Нової Водолаги та Балаклії відбулася в рамках проекту GIZ «Перспективи та виклики територіальної та функціональної реформи при наданні муніципальних послуг» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківського регіонального офісу реформ та розвитку.

Також у поїздці взяли участь представники місцевого самоврядування з Дніпропетровської та Запорізької областей. Делегації відвідали муніципалітети Німеччини та ознайомилися з принципами управління та розвитку місцевих територій.

Українці зустрілися з представниками Саксонського конгресу міст та громад, Міністерства внутрішніх справ федеральної землі Саксонія, яке займається координацією, управлінням та розвитком громад. Також відбулися зустрічі з керівниками місцевих громад у районних центрах Вурцен, Бішофсверда, Райхенбах-ім-Фогтланд (земля Саксонія), Вустермарк та Міхендорф (земля Бранденбург). Делегати ознайомилися з досвідом німецьких колег у сфері освіти, житлово-комунального господарства, організації роботи ЦНАПів тощо.

Окремий інтерес у представників харківської делегації викликав візит до Берлінського муніципального освітнього центру, який займається підвищенням кваліфікації представників органів місцевого самоврядування з усієї Німеччини та протягом місяця проводить близько 3 тис. різноманітних семінарів, курсів та інших освітніх заходів.

«Досвід німецьких колег є дуже доречним в процесі реалізації реформи місцевого самоврядування та об’єднання громад на Харківщині та надає конкретні приклади інструментів, які органи місцевого самоврядування вже сьогодні можуть використовувати у своїй роботі для забезпечення розвитку територій, відповідної інфраструктури та покращення надання адміністративних послуг населенню, - зазначила керівник регіонального Офісу підтримки реформ Діана Баринова. -  Учасники навчального візиту матимуть змогу втілити німецькі практики на Харківщині». 

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...