Сергій Чернов: Громади Харківщини потребують комплексної інформації про конкурси Ради Європи

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрівся сьогодні з представником оціночної місії Центру експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи, що функціонує в рамках Генерального директорату – ІІ з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи, експертом з оцінювання компанії «Strategicus Consulting» паном Гіка Георгіу.

Вони обговорили результати співробітництва в період 2014-2016 років в рамках програм і проектів (зокрема, поточної Програми «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні»), а також перспективи і пріоритети децентралізації та реформи місцевого самоврядування в Україні.

Сергій Чернов розповів про те, що рада Європи підтримує низку ініціатив на Харківщині, а саме грантові проекти та ті, що спрямовані на розвиток громадянського суспільства, формування у молоді причетності до впливу на майбутнє держави.

Зокрема, Сергій Чернов зауважив, що  Рада Європи виступає партнером номінації «Місцеве самоврядування» у Міжнародному телевізійному фестивалі «Дитятко», завдяки чому переможці мають змогу бувати у Страсбурзі, знайомитися з роботою Конгресу. Таким чином популяризується діяльність органів місцевого самоврядування, підвищується інтерес підлітків до розвитку демократії та стимулюється молодь до більш активної участі у житті своїх громад.

Також голова обласної ради розповів про кращі практики місцевого самоврядування, які акумулюються Ресурсним центром Української асоціації районних та обласних рад та Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

У відповідь на це пан  Гіка Георгіу зауважив, що основна місія Центру експертиз, який він представляє, моніторинг кращих практик в 47 державах-членах Ради Європи, а також визначення ефективності використання коштів, наданих Радою Європи. Ця інформація наприкінці року акумулюватиметься у звіт.

На запитання представника оціночної місії, що саме міг би зробити Центр експертиз, аби це було корисно громадянському суспільств, Сергій Чернов зазначив, що громади Харківщини дуже потребують комплексної та повної інформації про усі конкурси та гранти, що реалізовуються Радою Європи, із вказанням чітких критеріїв відбору конкурсантів. Це, на думку голови обласної ради, дозволить громадам більш ефективно працювати для розвитку своїх територій.

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської обласної ради

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...