"Вороги децентралізації" забирають в українців право отримати ефективну систему врядування заради власних політичних дивідендів, - Прем'єр-міністр

Політики, що намагаються стримувати проведення децентралізації влади в Україні, забирають в українців право отримати ефективну систему врядування заради власних політичних дивідендів. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час презентації проекту програми "U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку" із Комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів із розширенняЙоганнесом Ганом у Вінниці.

"Ті, хто в опозиції до влади, а я би сказав в опозиції до своєї країни, намагаються гальмувати, стримувати цей процес і заробляти свої дешеві політичні дивіденди, які ніколи користі громадянам, селам, селищам, містам не принесуть", - заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зауважив,  що сьогодні на усіх рівнях є противники проведення змін щодо децентралізації влади.

"Політичні сили, які є сьогодні, вже хтось з експертів вже нагородив їх почесним званням "вороги децентралізації " почали блокувати процес прийняття рішень, почали говорити про те що, треба дотувати ті села, які є на межі знищення, а не створювати умови, де би ми отримали самодостатню територіальну основу, де би ми отримали можливості надавати якісні послуги", - зауважив Володимир Гройсман.

На його переконання, такі політики дивляться на ситуацію з точки зору власного життя та кар'єри, а не інтересів держави.

"Сьогодні маємо шалений опір тих, хто хоче завоювати серця українців абсолютною брехнею про децентралізацію, хочуть забрати право в українців обирати свою владу і забрати право у цієї влади заробляти кошти і витрачати їх абсолютно публічно", - зазначив Прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман зауважив, що досі в країні нічого не було зроблено у напрямку децентралізації та збільшення бюджетів громад. "Все концентрувалося на рівні міністерств, і ми усі їздили до Києва, щоб отримати хоча б одну гривню", - зауважив він.

Прем’єр-міністр зауважив, що адміністративно-територіальний устрій країни створювався за часів Йосифа Сталіна. "Невже не прийшов час змінити систему сталінську не тільки назвами декомунізації, а створити систему, яка дозволить збудувати ефективну систему врядування?" – підкреслив він.

"Кожен з нас повинен визнати, що створення належної системи врядування - це справа, яку ми маємо зробити. Це справа, яка зробить нашу країну успішною", - наголосив Володимир Гройсман.

 

15.09.2016 - 20:39 | Views: 8395
"Вороги децентралізації" забирають в українців право отримати ефективну систему врядування заради власних політичних дивідендів, - Прем'єр-міністр

Tags:

Volodymyr Groysman

Область:

Вінницька область

Source:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...