Обговорено питання створення Вижницької об'єднаної територіальної громади

16 серпня у Вижницькій міській раді відбулося перше засідання спільної робочої групи з питання об’єднання територіальних громад. В рамках заходу обговорено питання створення Вижницької ОТГ з адміністративним центром в м. Вижниця та погоджено проект рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Голови рад, члени виконкомів, громадські активісти Багнянської, Іспаської, Міліївської, Черешенської, Виженської та Чорногузівської рад обговорили проект рішення про утворення Вижницької міської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у місті Вижниця.

На засіданні робочої групи узгоджено план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад у Вижницькому районі. Окрім того, були враховані поправки та зауваження, що висловлювали присутні. Вижницький міський голова Олексій Чепіль поінформував учасників робочої групи про програму дій по створенню об’єднаної громад, яка буде втілена найближчим часом. Зокрема, наступними кроками є обговорення на громадських слуханнях проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад та схвалення його на сесіях місцевих рад. Після цього проект рішення щодо об’єднання буде направлено до обласної державної адміністрації для надання висновку щодо відповідності Конституції та законам України. Ці заходи заплановано здійснити до 1 вересня цього року. Водночас наголошено на необхідності проведення роботи щодо підготовки інвестиційних проектів, які б відповідали плану розвитку Вижницької об’єднаної територіальної громади. 

Область:

Чернівецька область

Громади:

Вижницька міська об’єднана територіальна громада Вижницька територіальна громада

Source:

Сайт Чернівецької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 September 2024