За досвідом до Березівської громади

Делегація сільських голів з Білопільщини, які планують об’єднатися в територіальну громаду, на чолі з першим заступником голови Білопільської районної державної адміністрації Оленою НІКІТЕНКО відвідала Березівську об’єднану територіальну громаду Глухівського району

Під час обговорення децентралізаційної реформи в селищі Миколаївка Білопільського району окремі сільські голови вирішили відвідати Березівську громаду. Тож нещодавно ця поїздка здійснилася. Її метою стало вивчення як самого процесу об’єднання, так і ознайомлення з діяльністю керівництва на місцях вже після об’єднання. До складу делегації ввійшли керівники рад, які планують об’єднатися у Річківську громаду.

Голів громад Білопільщини цікавили питання діяльності старост, процесу розподілу коштів між радами, що ввійшли до об’єднаної громади, залучення коштів державної та міжнародної допомоги та інше.

Як зазначила голова Березівської громади Надія АРТЕМЕНКО, окрім коштів, отриманих за рахунок перерозподілу фінансових ресурсів, громаді вдалося залучити кошти міжнародних донорів та Державного бюджету, Державного фонду регіонального розвитку, інфраструктурної субвенції та інших в загальному розмірі 28,7 млн. грн. на додачу до власного бюджету.

«Таке зростання надходжень до бюджету дозволило нам активно підтримувати місцеві заклади освіти та охорони здоров’я, розпочати модернізацію їх матеріально-технічної бази. Нові повноваження об’єднаної громади дозволили проводити послідовну політику щодо сприяння розвитку місцевих переробних та обслуговуючих кооперативів», – сказала Надія Артеменко.

Сільські голови оглянули інфраструктуру громади та поспілкувалися із старостами рад.

Річківський сільський голова Микола СОЛОДОВНИК, який ініціював утворення Річківської об’єднаної територіальної громади, зазначив: «Побачивши на власні очі як живе Березівська громада, ми зрозуміли, що іншого шляху ніж об’єднання немає. Після об’єднання ми отримаємо додаткові можливості та ресурси для покращення життя своїх мешканців».

Підтримують його і всі голови рад, які брали участь у поїздці, і запевняють, що тепер з більшою впевненістю будуть спілкуватися із жителями своїх рад, наполягаючи на об’єднанні.

«Сподіваюся, що після поїздки до Березівської громади процес утворення об’єднаних громад на Білопільщині пришвидшиться, адже голови територіальних громад переконалися – в об’єднанні не має нічого страшного, а є лише позитив, спрямований на розвиток сільських територій», – зазначила Олена Нікітенко.

Нагадаємо, що Миколаївською селищною радою направлені пропозиції щодо об’єднання Луциківській, Марківській, Товстянській, Тучненській, Бобрицькій, Верхосульській, Супрунівській, Терещенківській, Ганнівсько-Вирівській сільським та Улянівській селищній радам, Річківською – Ободівській, Павлівській, Гуринівській, Горобівській та Коршачинській сільським радам.

Область:

Сумська область

Громади:

Березівська сільська об’єднана територіальна громада Березівська територіальна громада

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...