До Мельнице-Подільської школи підведено воду

Майже 20 років у Мельнице-Подільській загальноосвітній школі, де навчається понад 400 учнів,  не була підведена вода, та й вбиралень у приміщенні не було.  Діти змушені були користуватися туалетами на вулиці.  І ось, поки учні насолоджуються канікулами, у школі – свято: пробурена свердловина, і вода вже надходить до шкільних приміщень, в яких облаштовано новенькі санвузли.

«Звичайно, можливо ця подія не є визначною на рівні держави. Але вона є радісною для  усієї Мельнице-Подільської громади, - наголосив на урочистостях голова обласної  ради Віктор Овчарук. – Для мене особисто вирішення проблеми з водою у школі було принциповим питанням.  Адже йдеться про дітей, про те, щоб комфортно їм було навчатися та перебувати у школі. Зрештою, мова про здоров’я учнів. Спільними зусиллями та завдяки спонсорським коштам  проблему вдалося вирішити».

На урочистості зійшлося чимало батьків, вчителів, мешканців Мельниця-Подільської. «Я складаю величезну дяку голові обласної ради, нашому депутату Віктору Овчаруку, - зазначив селищний голова об’єднаної громади Володимир Боднарчук. – Це питання він взяв під особистий контроль і доклав багато зусиль, щоб були позитивні результати. Тепер у нашій школі створені нормальні гідні умови для навчання і для того, щоб діти виростали здоровими».

На буріння свердловини та підведення води до школи було витрачено 60 тисяч гривень. Усі кошти – спонсорські.

Облаштування санвузлів у школі обійшлося у 150 тисяч гривень. Ці кошти виділила селищна рада. «Це ще один успішний приклад  доцільності створення об’єднаних громад, як це зробили у Мельнице-Подільській, - наголосив Віктор Овчарук. – Громада отримала кошти на соціальний розвиток, і сама визначає, на які потреби їх спрямовувати і як ними розпоряджатися».

Область:

Тернопільська область

Громади:

Мельнице-Подільська селищна об’єднана територіальна громада Мельнице-Подільська територіальна громада

Source:

Сайт Тернопільської обласної ради

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...