Володимир Гунчик: перспективи бюджету – позитивні

Бюджетна політика області дає позитивні результати. Лише за перше півріччя цього року до обласного бюджету надійшло майже 1 млрд 200 млн гривень.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик у прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь» у програмі «Про головне з Володимиром Гунчиком».

Відтак, на переконання керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, то – наслідки злагодженої роботи влади на усіх рівнях та чітке розуміння соціально-економічної перспективи й розвитку.

Заслуговує на увагу й порівняльна статистика у розрізі останніх років. Так, у 2014-му бюджетні надходження складали всього лиш півмільярда. у 2015-му волиняни спромоглися на 800 млн грн. А за перше півріччя 2016-го фінансові здобутки у частині обласного бюджету – майже 1 млрд 200 млн грн.

– За підсумками першого півріччя цього року маємо перевиконання бюджету на 133%, а відтак майже 290 мільйонів додатково надійшли до бюджетів всіх рівнів, – зазначив Володимир Петрович. – Зокрема, 52 мільйони – в обласний бюджет, а 128 – у місцеві. Близько 102 мільйонів – бюджети міст обласного значення. Звичайно, такі цифри радують, але є ще чимало починань, які потрібно зреалізувати у другому півріччі.

Наголосив голова облдержадміністрації й на створенні перших об’єднаних громад, що не могло не позначитися на бюджетних процесах: казна кожної з таких громад поповнилася, зокрема, й перевиконанням. Тож прогноз голови адміністрації на друге півріччя при ефективній роботі усіх рівнів влади доволі позитивний:

– Звертаюся до усіх голів: давайте і в другому півріччі працювати інтенсивно, тоді й буде можливість працювати на розвиток краю та говорити про стабільність, а це те, чого від нас очікує громада.

Область:

Волинська область

Source:

Сайт Волинської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...