Зіньків на шляху до об’єднання

Зважаючи на досвід минулих виїздів в рамках широкомасштабної акції «Децентралізаційний марафон», помічається певна тенденція – сільські голови не завжди є прихильниками проведення реформи органів місцевого самоврядування, адже об’єднання громади веде за собою нові вибори. Звичайно що ні в кого немає гарантій, що на наступних виборах бувших сільських голів люди оберуть на посаду старост. Тому голови, боячись невідомого та намагаючись протриматись якнайдовше «у кріслах», часом гальмують проведення реформи децентралізації, доносять викривлену інформацію до людей, сприяють поширенню міфічних страхів та залякуючи людей невідомим.

Звичайно бувають і винятки, коли голови рад, розуміючи усі перспективи та переваги об’єднання, можливості покращення рівня життя людей, наближення та підвищення якості надання адміністративних послуг, розширення можливостей залучення додаткових ресурсів для розвитку громади, радо сприймають та сприяють проведенню реформи місцевого самоврядування на своїй території. 

Тому 11 липня команда консультантів проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)», який реалізує Асоціація міст України, на чолі з виконавчим директором хмельницького РВ АМУ зустрілись з жителями сіл, що планують об’єднуватись у Зіньківську об’єднану територіальну громаду. Зіньківська сільська об’єднана територіальна громада згідно Перспективного плану формування спроможних територіальних громад у Хмельницькій області є однією з двох громад, які плануються на території Віньковецького району. Головний меседж, який доносили люди – важливість об’єднання лише в окрему від Віньковецької громаду. Радує те, що жителі сіл розуміють необхідність та невідворотність об’єднання для їхнього округу. Про це свідчила значна кількість питань щодо об’єднання. Досвідом та результатами роботи Летичівської ОТГ поділився з присутніми голова громади. Він щиро ділився досвідом своєї громади, перемогами та проблемними моментами , які вони вирішували в процесі своєї роботи. Нові можливості громади вражали слухачів та надихали до змін власного та життя своїх односельців до кращого.

Область:

Хмельницька область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...