На Сумщині 30 територіальних громад ініціюють процес об’єднання

З пропозицією щодо об’єднання вони звернулися до 150 місцевих рад

Про впровадження реформ децентралізації на Сумщині голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО спілкувався з журналістами телеканалу «Академ-TV».

За його словами, процес триває, але через те, що сільські голови бояться втратити вплив та посади, вони не говорять людям про переваги створення об’єднаних територіальних громад.

«Прикро, що сільські та селищні голови не хочуть брати на себе відповідальність, на відміну від  повноважень і ресурсів Те, що громада від цього програє, їх не хвилює. Тому сьогодні на прикладі Березівської громади ми показуємо переваги децентралізації. Адже сукупно власних надходжень у сільських рад було б менше 7 мільйонів гривень, а так загальний бюджет об’єднаної громади становить 30 мільйонів гривень. Це аргумент, що є сенс об’єднуватися», – переконаний Микола Клочко. 

Довідково:

На сьогодні на Сумщині з ініціативою об’єднатися виступили 30 територіальних громад, які звернулися до 150 місцевих рад з пропозицією щодо об’єднання.

Це: Глухівська міська, Червоненська сільська, Шалигинська селищна ради Глухівського району, Білопільська міська та Жовтнева селищна ради Білопільського району; Слобідська сільська рада Буринського району; Кириківська селищна рада Великописарівського району, Вирівська сільська, Дубов’язівська селищна ради Конотопського району; Краснопільська селищна рада Краснопільського району; Липоводолинська селищна, Синівська сільська ради Липоводолинського району; Вільшанська та Хоружівська сільські, Недригайлівська та Тернівська селищні ради Недригайлівського району; Грунська, Комишанська та Чернеччинська сільські, Чупахівська селищна ради Охтирського району; Путивльська міська рада Путивльського району; Андріяшівська, Бобрицька, Великобубнівська, Пустовайтівська, Довгополівська, Хмелівська сільські ради Роменського району; Зноб-Новгородська селищна рада Середино-Будського району; Дружбівська міська та Свеська селищна ради Ямпільського району.

Область:

Сумська область

Громади:

Березівська сільська об’єднана територіальна громада Березівська територіальна громада

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...