У Новоселицькому районі обговорено процес децентралізації та створення об’єднаних громад

20 червня у селі Костичани Новоселицького району відбулись збори громади населеного пункту, в ході яких обговорено процес децентралізації та створення об’єднаних громад.  У зборах взяли участь голова Новоселицької районної державної адміністрації Євгенія Бойко, регіональні консультанти Асоціації міст України Тарас Халавка та Євген Прокопець, народний депутат України Григорій Тиміш, голова Мамалигівської об’єднаної громади Аркадій Шова.

Голова Новоселицької районної державної адміністрації Євгенія Бойко наголосила, що процес утворення об’єднаних громад є незворотнім, тому мешканці села повинні визначитись із своїм рішенням: об'єднуватися із утвореною Мамалигівською громадою чи у перспективі приєднуватися до Новоселицької. Окрім того, громада може формуватися навколо свого населеного пункту. Регіональний консультант Асоціації міст України Тарас Халавка ознайомив присутніх з ходом децентралізаційних процесів в області, перевагами створення об’єднаних громад.

У свою чергу голова Мамалигівської об’єднаної громади Аркадій Шова розповів про становлення ОТГ. За його словами, бюджет громади після об’єднання виріс у декілька разів, що дозволило провести роботи із заміни віконв освітніх закладах, закупити шкільний автобус. Громада виграла конкурс Міністерства фінансів України на створення опорної школи і плану модернізації навчального закладу  у селі Мамалига.

Присутні обговорили особливості формування штату старостатів, які утворились на місці колишніх сільрад, розподілом депутатського корпусу між селами, що увійшли в громаду.

Область:

Чернівецька область

Source:

Сайт Чернівецької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...