Європейці прагнуть партнерства з дунаївчанами

Минулого тижня Дунаївці відвідали відразу дві групи іноземців з консультативних «офісів реформ». Представники країн Євросоюзу зустрілися з головою Дунаєвецької міської ради Веліною Заяць, депутатами і В.о. старост об’єднаної громади, а також представниками громадських організацій та профільних структурних установ зацікавлених у взаємовигідній співпраці з іноземцями.

Під час першої зустрічі з делегацією SKL Internation, до якої увійшли поляк Войцех Мархлєвскі та наш земляк з Балти Айдер Сеїтосманов мова йшла про подальші кроки і підтримку процесів децентралізації. Зокрема, велика кількість часу, була приділена наступним місцевим реформам у галузі освіти. Гості на підставі європейського і власного досвіду розповіли про запроваджені у них якісних змін у дошкільних та загальноосвітніх закладах, економічним і комерційним чинникам економії місцевих бюджетів, а також шляхам наповнення скарбниць громад. Чимало з розказаного представниками SKL Internation , цілком ймовірно, вже незабаром буде втілено на Дунаєвеччині.

Наступна зустріч – з представниками україно-чеського бізнес-форуму, який відбувся напередодні у Хмельницькому. Саме в обласному центрі 19 травня, в приміщенні Хмельницької Торгово-промислової палати, делегація від міської ради прийняла участь у великому бізнесовому діалозі з чеськими партнерами. Тому продовження спілкування в Дунаївцях 20 травня мало додаткове символічне значення, адже серед гостей були давні друзі з міста-побратима Брандіс над Лабем – Старий Болеслав.

Чеську делегацію, до складу якої входили Зденек Когутич, Роман Енчик, Ярослав Виборний, Роман Махнік та наш земляк Михайло Сегеті, радо зустріли не лише депутати очолювані мером Веліною Заяць, але й громадські активісти, підприємці та юні таланти Дунаєвеччини. Останні, в свою чергу, присвятили гостям імпровізовану мистецьку програму, де пролунали пісні українською та чеськими мовами. Що ж стосується офіційної частини зустрічі, то гості з Євросоюзу розповіли про нові горизонти спілкування – в економічно-підприємницькій площині. Чехи запропонували дунаївчанам цікаві бізнес-проекти та власні напрацювання в промисловості, сільському господарстві, ІТ-технологіях та інших галузях. На переконання представників обох сторін усі вони матимуть велике значення для просування України на шляху в Євросоюз, а також економічного зростання Дунаєвеччини, як цілісної складової Хмельницької області. Втім, відкритим залишається питання: наскільки наші земляки прагнуть стати партнерами європейців і разом з ними чесно вести всій бізнес?

Область:

Хмельницька область

Source:

Сайт Дунаївецької міської ради

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...