Програма "Моя робота": міський голова Радивилова Микола Карапетян

Нещадавно на Рівненщині відбулися вибори міського голови у Радивилівській об’єднаній територіальній громаді. За результатами підрахунку голосів виборців впевнену перемогу, з результатом — понад 80 відсотків голосів виборців здобув Микола Аракелович Карапетян.

Про те, як вдалося здобути таку беззаперечну перемогу та плани розвитку нової об'єднаної громади — у програмі “Моя робота” на OGO.ua.

…Микола Аракелович не приховує, що давно очікував процесу децентралізації не на словах, а на діях. Тим самим Радивилівська громада стала першою чи не найпотужнішою громадою в Україні. 

Зараз у нас з'явилася можливість не чекати милостині «зверху», а бути са­мим господарями на своїй території. Так, як це є у Європі. І нам усім відомо, що там живуть краще. Не повинно у нас бути так, що глобальні рішення спускаються «зверху» і основні кошти також треба очікувати звідти ж. Місцеві ініціативи, як правило, залиша­ються добрими намірами. Зараз у нас є шанс все змінити, - розповідає міський голова.

Серед безумовних позитивів, які Микола Карапетян бачить в об'єднанні громади — це можливість краще фінансово розвиватися та створювати нові робочі місця. Крім того, зараз Микола Аракелович шукає можливості участі в різноманітних грантових проектах, які дозволять спільними зусиллями покращувати життя мешканців. А у Миколи Аракеловича успішний досвід у цьому напрямку вже є. Так, у 2015 році Радивилів виграв грант і побудував за ці кошти котельню на тверде паливо у дитячому садочку. Зеконом­лені ж кошти вдалося ще і використати на розвиток інфраструктури міста. 

- Нашим першочерговим завданням є піднесення на належний рівень соціальної інфраструктури. Це дороги, освітлення, благоустрій і в належний вигляд приве­сти дитячі дошкільні заклади і школи. Уже зараз в одному із сіл планується збудува­ти невеличкий завод з переробки сільськогосподарської продукції, - говорить Микола Карапетян. - Також хочеться перенести досвід Радивилова і на сільські ради, які тепер до нас приєдналися. Якщо порівняти наші і до­роги, і тротуари, благоустрій, то не хва­люсь, але таких на Рівненщині небагато. Тому зараз будемо над цим працювати. Звичайно, кожен населений пункт має свої тра­диції. Але, скажімо, ми у наших радивилівських дитячих садках ввели поса­ди хореографа, вчителя іноземної мови. Ці заходи ми маємо намір втілити і в інших селах. Якщо створити належні умови, то сільські діти абсолютно нічим не відрізняються за розвитком від міських дітей.

Микола Карапетян вірить, що усі плани вдасться втілити у життя. Адже завдяки ефективному менеджменту можна вирішити проблеми мешканців швидко, ефективно та якісно. А об'єднана громада має ще більшу силу, тому нам треба працювати над її єдністю і тоді все вдасться!

Переглянути програму ТУТ

Область:

Рівненська область

Source:

Сайт «ОГО»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...