Новоукраїнський міський голова: ми хочемо змінити владу на місцях

Сьогодні, 25 травня, у Кіровоградській ОДА відбулося засідання регіональної платформи "Обговорення змін до Конституції України, щодо децентралізації влади". На засіданні були присутні голова обласної ради, перший заступник голови ОДА, народні депутати та міські, селищні голови.

 "Необхідно внести зміни до законодавства України, де правом розпоряджатися земельними ресурсами матимуть органи місцевого самоврядування. Також необхідно встановити єдиний податок на землю. Тоді у нас всі стануть рівні. Тоді справа об'єднаних громад піде у життя", - прокоментував голова облради Олександр Чорноіваненко. 

У Кіровоградській області вже утворено три об'єднані територіальні громади- Бобринецька, Маловисківська та Новоукраїнська. Представники двох останніх громад розповіли про найбільш хвиллюючі питання, з якими вони зіткнулися під час створення ОТГ.

"Закон із землею треба розглянути в першу чергу. Оскільки поки не буде стабільності, ніякий інвестор до нас не прийде. Інвестор не приходе на розбитий завод, йому треба 50 га чистої землі. А ми сьогодні навіть не знаємо, хто орендує земельні ділянки на нашій території", - зазначив Маловисківська міський голова (ОТГ) Юрій Гульдас. 

Голова Новоукраїнський об'єднаної територіальної громади Олександр Корінний зауважив при цьому: "Ми не є повноцінною територіальною громадою, ми лише формуємо власну структуру. Через місяць наші старости їдуть у Польшу на навчання. Люди ніколи не думали, що з села сімсот чоловік може поїхати за кордон вчитися. А тут об'єднана громада дає такі перспективи".

Також Корінний розповів, що під час зустрічей з партнерами сільськими головами вони обговорювали не те, щоб залучити додаткові кошти, а щоб змінити владу на місцях. "Щоб сьогодні призначений голова з Києва не говорив вам, що треба відкрити, а що ні, а щоб це робила людина, яку ви обрали самі. Дайте громаді самій обирати свої больові точки. Адже одна громада хоче школу, одна клуб, а інша лікарню. А приїде людина і скаже будувати школу, а в селі школа не треба, їм треба клуб. Ми, перш за все, хочемо змінити систему влади",- прокоментував міський голова.

Область:

Кіровоградська область

Source:

Інформаційний портал «Гречка»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...