Піонери децентралізації Запорізької області поділилися з сусідами досвідом фінансової спроможності

Створив громаду сам – навчи, як це зробити інших. – Керуючись таким принципом, лідер Веселівської ОТГ Петро Кияшко запросив колег -  представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Якимівського, Василівського, Мелітопольського та Веселівського районів на нараду з актуальних питань створення та функціонування об’єднаних територіальних громад.

Після змістовної екскурсії селищем в актовому залі Веселівської різнопрофільної гімназії розглядались питання функціонування Веселівської громади. Під час зустрічі за «круглим столом» селищний голова Петро Кияшко  висловив свій погляд на особливості та проблеми реформування адміністративно – територіального устрою на території Веселівської ОТГ.

- Робота зі створення окремих структурних підрозділів селищної ради триває. Адже саме вони забезпечать обслуговування жителів громади і гарантуватимуть надання їм необхідних послуг. Вже створено відділи освіти, територіальний центр соціальних послуг, культурно-мистецький центр, центр первинної медико-санітарної допомоги. Проводиться підбір працівників для місцевого центру надання адміністративних послуг, - розказав Петро Кияшко. Разом з тим, він підкреслив, що громада очікує на отримання першого траншу субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури, який має надійти до кінця поточного місяця. За словами голови Веселівської ОТГ, пріоритетними напрямками роботи залишається розвиток галузі освіти, охорони здоров’я та розбудова місцевої інфраструктури.

Зі своїми докладами та презентаціями виступили представники виконавчого апарату Веселівської селищної ради, які проінформували колег про основні напрямки своєї діяльності. Після доповідей розпочалося активне обговорення. Основні питання, які задавали учасники наради, - це порівняльна фінансова спроможність громади до та після об’єднання, наявні джерела наповнення бюджету та умови утримання і фінансування закладів освіти та соціально-культурної сфери.

Жодне з обговорених питань піонери децентралізації не залишили без відповіді. Після плідної дискусії в форматі круглого столу, підводячи підсумки, голова селищної ради Петро Кияшко подякував всім присутнім за участь в нараді та висловив сподівання, що якісна співпраця між громадами стане поштовхом для сталого і перспективного розвитку регіонів України.  

Область:

Запорізька область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...