Громади запрошуються до участі у проєкті з підвищення компетенцій у сфері соціальних послуг

Представництво Фонду міжнародної солідарності розпочинає набір вмотивованих громад для участі у проєкті «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг. Випуск ІІ».


Мета проєкту – допомогти громадам комплексно вирішити соціальні проблеми, спираючись на аналіз, стратегічне планування, проєктний підхід, а також на досвід польського самоврядування у забезпеченні якісних соціальних послуг.

Результатом проєкту стане створення громадами-учасницями Багаторічних планів вирішення соціальних проблем та реалізація їхніх власних проєктів, які мають допомогти втілити створені плани.

Що пропонують громадам:

  • навчання інструментам аналізу, стратегічного планування та проєктного менеджменту для розробки довгострокових планів та реальних проєктів, які сприятимуть вирішенню соціальних проблем у громаді;
  • підтримку у проведенні комплексного дослідження стану соціальної сфери громади;
  • консультаційний супровід розробки Багаторічних планів вирішення соціальних проблем;
  • вивчення досвіду реалізації соціальних планів під час навчального візиту до Польщі.

Учасниками проєкту можуть бути територіальні громади:

  • які не брали участі у проєкті Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг» у 2023-2024 рр.;
  • які не знаходяться в зоні бойових дій та не є тимчасово окупованими;
  • розташовані на відстані не менше 50 км від лінії бойового зіткнення або державного кордону України з рф;
  • загальна чисельність населення яких становить не більше 60 тисяч осіб, щонайменше 30% з яких проживають у сільській місцевості.

Переходьте за посиланням та заповнюйте анкету. Заявки прийматимуть до 04 листопада.


Проєкт реалізовується за фінансової підтримки Програми польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках 11-го раунду програми «Development Cooperation Partnership Program».

Views: 218
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: social services
Read more: