17-18 жовтня - Перший міжнародний форум агломерацій в Україні

Ефективно співпрацювати, аби відновити Україну. 17-18 жовтня представники громад зберуться разом у Львові на перший міжнародний форум агломерацій.


Мета цього заходу – розробка якісних проєктів рішень для майбутнього розвитку, підвищення рівня співпраці та засвоєння європейського досвіду. Зокрема будуть представлені напрацювання агломерацій Брно (Чехія), Верхньо-Сілезької (Польща), Базель (Швейцарія), Берлін (Німеччина)

До обговорення на форумі запрошені представники профільного Міністерства, народні депутати, міські, селищні і сільські голови, представники ОМС громад найбільших потенційних агломерацій, представники європейських агломерацій, донорських організацій, експертної спільноти.

Тематичні панелі будуть присвячені:

  • прикладам співпраці громад в українських і європейських агломераціях;
  • розвитку економічного потенціалу агломерацій, розбудові індустріальних парків і залученню інвестицій;
  • викликам, пов’язаним з вирішенням спільних інфраструктурних проблем;
  • перспективам законодавчого врегулювання функціонування агломерацій і державної підтримки їх розвитку.

Подія жовтня в агломераційному житті України також дасть імпульс напрацюванню законодавчих ініціатив у цій царині. Концепцію закону про агломерації буде обговорено на форумі.

Реєстрація за посиланням 


Діяльність здійснюється в рамках проєкту «Зміцнення доброго демократичного врядування у Львівській агломерації», що впроваджується Асоціацією «Львівська агломерація» за грантової підтримки Ради Європи у межах Програми «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні».

Views: 260
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: announcement
Read more: