В Усть-Путильській громаді на Буковині відкрилася мініпекарня за підтримки Програми USAID DOBRE
В Усть-Путильській громаді на Буковині відкрилася мініпекарня за підтримки Програми USAID DOBRE

У селі Підзахаричі Чернівецької області розпочала роботу мініпекарня, створена у партнерстві з місцевою підприємицею Тетяною Вицегою. Реалізувати цей проєкт їй допомогли Усть-Путильська громада і Програма USAID DOBRE.


– Приготування смачних українських страв – це наша сімейна справа. Тому у втілення своєї мрії я вклала всю душу. Завдяки пекарні я зможу передати свої кулінарні знання і навчити інших, особливо молодь, традиційним рецептам місцевої кухні, – зазначила Тетяна Вицега. 

Усть-Путильська сільська рада одразу ж підтримала ідею створити кулінарний коворкінг із напівпрофесійним обладнанням у Підзахаричах – селі, яке першим зустрічає гостей громади та туристів. Підготовка до відкриття тривала майже три місяці, впродовж яких були відремонтовані приміщення: основний цех для випікання, санітарно-гігієнічна кімната, робочий кабінет, навчально-дегустаційна кімната й коридор. Тетяна з чоловіком власним коштом підвели воду, каналізацію, відремонтували сходи до пекарні, встановивши пандус, та виконали багато інших необхідних робіт.

 

 

Програма USAID DOBRE не могла залишитись осторонь такої чудової ініціативи і допомогла плануванням проєкту, будівельними матеріалами, сантехнікою, меблями, закупила холодильну вітрину й обладнання для повного циклу випікання хлібу, а також додаткову техніку для приготування різних страв. Загальний внесок Програми в цей проєкт склав майже 1,2 мільйона гривень.

На відкриття мініпекарні завітав керівник Програми USAID DOBRE Браян Кемпл і журналісти із 7 областей України – учасники престуру, організованого Українським кризовим медіа-центром.

– Очікуємо, що облаштування пекарні, окрім можливостей для навчання кулінарній справі, сприятиме розвитку туризму. Традиції, місцева кухня, частування – це завжди об’єднує, згуртовує людей. Ми бачимо і чуємо це зараз, від перших відвідувачів пекарні, – сказав Браян Кемпл.

У новій локації Усть-Путильської громади можна не лише скуштувати свіжу крафтову випічку, а й самому навчитися хлібопекарській та кондитерській справам. Тетяна Вицега влітку пройшла курс «Хліб як гастрономічний витвір мистецтва», а візитівкою пекарні став автентичний гуцульський книш. Реалізовувати продукцію планують в ліцеях, гімназіях, дитячих садочках, продуктових магазинах і закладах громадського харчування громади.

 

Views: 299
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: business
Read more: