Українські громади можуть долучитися до Місії ЄС з кліматично нейтральних та розумних міст через участь у проєкті SUN4Ukraine
 Українські громади можуть долучитися до Місії ЄС з кліматично нейтральних та розумних міст через участь у проєкті SUN4Ukraine

Асоціація міст України спільно з партнерами оголошують конкурсний відбір для українських громад на участь у проєкті SUN4Ukraine, який підтримує українські муніципалітети в узгодженні їхніх планів відновлення з амбітними цілями кліматичної нейтральності. Як частина Місії ЄС "Кліматично нейтральні та розумні міста", SUN4Ukraine пропонує громадам унікальну можливість стати лідерами у сфері сталого міського розвитку, сприяючи виконанню Україною більш широких зобов'язань щодо боротьби зі зміною клімату.


SUN4Ukraine пропонує два різні варіанти для участі в проєкті:

  • Флагманські муніципалітети: українські громади запрошуються подати заявку, щоб стати одним з 10 флагманських муніципалітетів, відібраних SUN4Ukraine для початкового етапу проєкту. Ці громади отримають індивідуальну експертну підтримку у складанні планів кліматичної нейтральності та сприяння в укладанні партнерств з Містами Місії ЄС задля обміну цінними знаннями та досвідом. Як першопрохідці, ці флагманські муніципалітети працюватимуть над досягненням кліматичної нейтральності до 2050 року і стануть прикладом для наслідування для інших українських громад.
  • Розбудова потенціалу та обмін знаннями: інші громади можуть приєднатися до SUN4Ukraine на більш пізньому етапі і отримати доступ до ресурсів з розбудови спроможності, обміну досвідом з іншими українськими громадами та європейськими муніципалітетами, а також підтримку для досягнення своїх кліматичних цілей.

Усі зацікавлені українські громади мають заповнити анкету. Це дозволить їм не лише поділитися своїми конкретними потребами та викликами у сфері протидії зміні клімату, але й заявити про бажаний шлях участі в проєкті. Зібрані відповіді допоможуть організаторам краще зрозуміти їхні особливі обставини, адаптувати програму розбудови спроможності та експертної підтримки для ефективної допомоги громадам на шляху до кліматичної нейтральності.

Чому варто приєднатися до SUN4Ukraine?

Приєднавшись до SUN4Ukraine, українські громади отримають доступ до експертних рекомендацій, можливостей для розбудови потенціалу та стратегічних партнерств з Місією ЄС з кліматично нейтральних та розумних міст, що підвищить їхню спроможність до лідерства у плануванні кліматично-нейтрального відновлення. Їхня участь сприятиме значущим міським перетворенням та надихатиме інші громади до наслідування.

Долучайтеся!

Незалежно від того, чи прагне ваша громда стати флагманом, чи приєднається до шляху до кліматичної нейтральності пізніше, ваша участь має вирішальне значення у формуванні сталого майбутнього для України. Висловіть свою зацікавленість у приєднанні до SUN4Ukraine, виконавши наступні кроки:

Результати відбору флагманських муніципалітетів будуть оголошені до кінця листопада 2024 року.

Про SUN4Ukraine

Започаткований у травні 2024 року в рамках програми "Горизонт Європа", Sustainable Urban Net Zero Network for Ukraine (SUN4Ukraine) – це чотирирічний проєкт, спрямований на підтримку українських муніципалітетів у їхньому прагненні до кліматичної нейтральності. У зв’язку з серйозними руйнуваннями, спричиненими воєнною агресією Росії, цей проєкт зосереджується на системному та ефективному відновленні, узгодженому з кліматичними цілями, залученні громадськості і зацікавлених сторін до досягнення кліматичних цілей України.

Views: 2419
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: competition
Read more: