Якісні державні послуги для кожного: шість громад отримали мобільні ЦНАПи
Якісні державні послуги для кожного: шість громад отримали мобільні ЦНАПи

Європейський Союз та Програма розвитку ООН в Україні в партнерстві з Мінцифрою передали ще для шести громад спеціально обладнані автомобілі, які оптимізують процеси та покращать надання адміністративних послуг. 


«Мобільні ЦНАПи — це ще один інструмент, завдяки якому в громаді реалізуються права та можливості кожної людини на гідне життя, безбар’єрність, інклюзивність, адже ці фундаментальні цінності мають бути основою під час упровадження виїзних мобільних форм обслуговування мешканців», — зазначила Марина Бобраніцька, начальниця управління системного розвитку надання адміністративних послуг. 

 

 

Цього разу мобільні ЦНАПи отримали:

  • Вознесенськ, Миколаївська область
  • Первомайськ, Миколаївська область
  • селище Баштанка, Миколаївська область
  • Кам’янське, Дніпропетровська область
  • Кривий Ріг, Дніпропетровська область
  • селище Новоолександрівка, Дніпропетровська область

«ЄС прагне підтримувати інноваційні цифрові та мобільні рішення в Україні, які покращують повсякденне життя багатьох людей. Використовуючи ці технології, ми допомагаємо задовольнити нагальні потреби, насамперед у громадах, які постраждали від війни, а також сприяємо довгостроковій стабільності та поглибленню інтеграції України з ЄС», — сказав Штефан Шльойнінг, керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

 

 

Мобільний ЦНАП — це автомобіль, обладнаний робочим місцем для адміністратора, інтернетом, електрикою, кондиціонуванням та всім необхідним для якісного надання публічних послуг жителям громадам. Це важливе та ефективне рішення для тих населених пунктів, які мають високе навантаження на ЦНАП, нестачу персоналу, а також у яких відсутні спеціалізовані послуги.

«За підтримки Європейського Союзу та в тісній співпраці з Міністерством цифрової трансформації України UNDP працює над тим, щоб вразливі верстви населення, зокрема у віддалених районах, маломобільні групи населення та внутрішньо переміщені особи, мали надійний доступ до основних державних послуг. Разом з нашими сильними національними та міжнародними партнерами й зосередженістю на сприянні прогресу в Україні ми прагнемо створювати більше ініціатив на користь її народу», — зазначив Яко Сільє, Постійний представник UNDP в Україні 

 

 


Мобільні ЦНАПи закуплено та обладнано в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні»), який впроваджує Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Views: 125
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Administrative services
Read more: