Вакансія: Експерт(ка) з фіскальної децентралізації
Вакансія: Експерт(ка) з фіскальної децентралізації

Шведська Програма підтримки реформ децентралізації та відновлення в Україні, 2024-2028 рр.

SALAR International працює в Україні з 2014 року, надаючи підтримку процесу децентралізації через три основні ініціативи, спрямовані на розбудову надійної багаторівневої системи управління, підвищення доступності та якості послуг на місцевому рівні, а також посилення міжнародного співробітництва між муніципалітетами України та ЄС. Після повномасштабного вторгнення SALAR International долучилася до кризової підтримки українських громад, надаючи їм матеріальну допомогу.

Опис контексту

SALAR International завершила свої поточні проєкти в Україні (DSP та PROSTO), які були розпочаті ще до повномасштабного вторгнення. Для реагування на мінливі потреби українських муніципалітетів і національних суб'єктів у воєнний час було започатковано нову багаторівневу програму, яка фінансуватиметься Шведським агентством з питань міжнародного розвитку та співробітництва (Sida). SALAR International наразі перебуває на етапі підготовки нової Програми, початок реалізації заплановано на липень або серпень 2024 року. Програма розрахована на чотири роки, але поки діяльність запланована на перші 24 місяці.

Програма спрямована як на короткострокову так і на довгострокову роботу, фокусуючись на вирішенні потреб системи багаторівневого врядування в Україні, паралельно посилюючи спроможність громад надавати публічні послуги, та безпосередню участь громад у процесах відновлення та відбудови, відповідно до вимог вступу до ЄС. Програма складатиметься з двох компонентів: один буде фокусуватися на полісі та співпраці з національними суб'єктами, інший надаватиме безпосередню підтримку громадам. Крім того, Програма охоплюватиме п'ять тематичних напрямків: освіту, фіскальну децентралізацію та бюджетування, надання адміністративних послуг, відновлення під керівництвом місцевих органів влади, а також міжнародне співробітництво громад.

Програма надаватиме матеріальну підтримку для кризових потреб громад та координуватиме з іншими міжнародними суб'єктами фінансування реалізації планів відновлення.

Організаційна структура

Програма є спільною шведсько-українською ініціативою з управлінськими структурами в Стокгольмі та Києві. Це сприяє горизонтальній організаційній структурі, що передбачає високий рівень автономії та відповідальності залучених експертів, а також активну участь та рівень причетності місцевих партнерів, таких як зацікавлені сторони на національному рівні та громади України.

Очікується, що понад 50 осіб працюватимуть в Україні на повний робочий день у різних тематичних командах і спільних відділах. Офіс Програми знаходиться у Києві, але Програма працюватиме в усіх регіонах, що контролюються Урядом України.

Опис ролі

Є дві посади фінансових експертів(ок) у тематичній області «Фінансова децентралізація» у складі команди місцевих та міжнародних експертів, зосереджених на покращенні фінансових умов та спроможності органів місцевого самоврядування в Україні. Експерти будуть займатися дослідженням і аналізом даних місцевих бюджетів, розробкою відповідних рекомендацій для підвищення ефективності, впровадження кращих практик та забезпечення якісного фінансового менеджменту на місцевому рівні.

Для цієї посади SALAR International шукає вмотивованих, аналітичних осіб, уважних до деталей, які можуть обробляти великі обсяги даних, ідентифікувати та систематизувати складні закономірності даних і звітувати про них. Під керівництвом Лідера(ки) тематичної команди, робота передбачає підтримання тісного діалогу з ключовими зацікавленими сторонами в Україні, такими як Міністерство, відповідальне за питання місцевого самоврядування та регіонального розвитку, Міністерство фінансів України, Асоціаціями органів місцевого самоврядування тощо.

В разі запитань чи уточнень, будь ласка, звертайтесь за адресою: ukraine@salarinternational.se. Персональна інформація, надана заявником у процесі відбору, буде оброблятися SALAR International.

Будь ласка, ознайомтеся з детальним описом вакансії за посиланням.

Реченець подачі заявок: 30 червня 2024 року

Attached files:
Views: 217
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: vacancy
Read more: