За рік кожна українська громада матиме міжнародного партнера - на URC 2024 представили інструменти для цього
За рік кожна українська громада матиме міжнародного партнера - на URC 2024 представили інструменти для цього

12 червня у Берліні під час Конференції з відновлення України 2024 (URC 2024) Міністерка економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце висловила сподівання, що до URC2025 кожна українська громада матиме принаймні одне міжнародне муніципальне партнерство для відновлення, і закликала українські громади на європейські муніципалітети до дій.


Цей заклик був сформульований на основі інтерактивної карти, розробленої Програмою «U-LEAD з Європою», яка демонструє розподіл муніципалітетів в Україні, які мають принаймні одне міжнародне партнерство. Хоча кількість муніципальних партнерств з Україною є дуже вражаючою, загалом 2239, карта також показує, що близько 2/3 українських муніципалітетів все ще не мають жодного партнера.

 

 

Крім того, Свенья Шульце разом з Фабріціо Россі, Генеральним секретарем Ради європейських муніципалітетів та регіонів, анонсували розробку додатку для пошуку партнерів, за допомогою якого муніципалітети з усього світу зможуть шукати та знаходити відповідних партнерів в Україні, і навпаки, співпрацювати у різних сферах та з часом розробляти взаємовигідні проекти.

Додаток буде запущений у другій половині 2024 року.

«Громади є основою стійкості для України. Тому нам потрібні всі ці партнерства, нам потрібні всі мери на борту, нам потрібні всі робочі руки, щоб впоратися з викликами, які стоять перед Україною!», - зазначила Свенья Шульце під час презентації.

Картування партнерств є результатом спільної роботи CEMR та Програми «U-LEAD з Європою».

Якщо ви хочете бути в курсі новин додатку, реєструйтеся на цільовій сторінці https://partnerships.ccre-cemr.org/uk

Посилання на карту: https://gizuacitymap.netlify.app/

Views: 2312
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: