Шумська громада створила молодіжний простір за підтримки Програми USAID DOBRE
Шумська громада створила молодіжний простір за підтримки Програми USAID DOBRE

У приміщенні Публічної бібліотеки Шумської громади, що у Тернопільській області, відкрився сучасний молодіжний простір «SHUM.OK», який допомогла облаштувати Програма USAID DOBRE. Це перша в громаді локація, де молодь може проводити свої заходи, а також зустрічатися для спілкування та проведення дозвілля.


Із нагоди відкриття такого проєкту до Шумської громади завітали керівник Програми USAID DOBRE Браян Кемпл, експерт з місцевого економічного розвитку Віталій Юрків, спеціалістка із залучення громадськості Галина Скальська та інші фахівці Програми USAID DOBRE, де їх зустріли Шумський міський голова Вадим Боярський та місцеві молодіжні організації, творчі колективи й представники Молодіжної ради.

Молодіжні об’єднання тут працюють активно, втім їхні можливості були обмежені через відсутність власної локації. Тому виникла потреба у створенні комфортного, безпечного та сучасного простору, яке можна було би використовувати для дозвілля молоді, проведення тренінгів, засідань Молодіжної ради.

– Зараз складний час, і бюджет громади спрямований на вирішення першочергових завдань, а також на допомогу нашій армії, – пояснює Шумський міський голова Вадим Боярський. – Тому створення молодіжного простору стало можливим лише завдяки вагомій підтримці Програми USAID DOBRE, яка закупила для цього проєкту меблі та цифрове обладнання на загальну суму понад 440 тисяч гривень. А громада власними силами виконала ремонт приміщення.

 

 

«SHUM.OK» буде доступним не лише для молоді, а й для всіх жителів громади, які бажають провести тут свої заходи чи вільний час. Однак діяльність молодіжних організацій залишатиметься пріоритетною.

– Важливість створення молодіжних просторів у такий важкий для громад час полягає в тому, що вони покликані підтримувати місцеву молодь, яка є основою майбутнього українського суспільства, – зазначив керівник Програми USAID DOBRE Браян Кемпл. – Маючи власну локацію, молодь може займатися саморозвитком і допомогою своїй громаді. Програма USAID DOBRE завжди підтримує такі проєкти у партнерстві з громадами, які прагнуть їх реалізувати.

 

 

Спеціалістка із залучення громадськості Програми USAID DOBRE Галина Скальська зауважила, наскільки комфортно почувається шумська молодь у новому просторі. І це найважливіше, адже, за її словами, такі локації створюють не для гарної картинки, а для того, аби молоді люди почувалися там, як удома. І тому юним мешканцям громад потрібно завжди озвучувати свою потреби, щоби їх почули та допомогли реалізувати.

– Ми завжди в нашій бібліотеці працювали з молодими людьми, але зараз вони нарешті мають своє приміщення, де стануть справжніми господарями, – говорить адміністраторка молодіжного простору Наталя Командирчик. – Бо локацій, де б вони могли збиратися, у них взагалі не було, тому коли ми проводили опитування, молодіжний простір був названий одним із пріоритетних проєктів. Зараз молодь сама визначатиме, що вона хоче проводити у цьому приміщенні, та генерувати ідеї, які ми, дорослі, будемо допомагати їм реалізовувати.

 

 

У день відкриття в молодіжному просторі відбулося засідання робочої групи з місцевого економічного розвитку, на якому молодь озвучила своє бачення формування бізнес-середовища у громаді.

«SHUM.OK» стане місцем, де відбуватимуться покази фільмів, проводитимуться різні змагання та турніри, корисні навчальні тренінги й розважальні заходи. Буде тут і мовний клуб англійської, і фотовиставка робіт молодих митців та інші активності. У Шумській громаді сподіваються, що молодіжний простір стане справжнім осередком розвитку та згуртованості дітей та молоді з усіх старостинських округів та Шумська.

Views: 389
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: youth
Read more: