Львів підписав угоду про співпрацю з одним з головних економічних центрів Чехії
Львів підписав угоду про співпрацю з одним з головних економічних центрів Чехії

Чеське місто Брно стало містом-побратимом Львова. Угоду про співпрацю 4 червня підписав Львівський міський голова Андрій Садовий та мер Брно Маркета Ванкова.


«Дякую пані меру Маркеті Ваньковій за оперативну відповідь та налагодження співпраці. Від початку вторгнення Чехія займає активну проукраїнську позицію. Країна прийняла понад 400 тисяч українців, вони були одними з перших, хто почав надавати нам військову допомогу. Ця підтримка відчувається тут на усіх рівнях. Дякуємо за співпрацю», – сказав Львівський міський голова.

Львів вже має 29 міст-побратимів. Як пояснила керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова, Львівська громада визначає партнерів на рівні міста і налагоджує партнерство з тими, з ким має контакти і спільні інтереси у якійсь із сфер.


Брно – друге за розміром місто Чехії після столиці, Праги. Адміністративний центр Південноморавського краю, а також резиденція Конституційного суду Чеської Республіки, Верховного суду, Вищого адміністративного суду, Верховної прокуратури й омбудсмена. Брно також є важливим освітнім центром Чехії, оскільки у ньому 13 університетів.

Населення – близько 400 тисяч людей.

Наразі Брно є одним з головних економічних центрів Чехії. Найважливіша галузь – важке машинобудування. Розвинуті хімічна та поліграфічна промисловість, виробництво верстатів, турбін, сільськогосподарських машин та електротехнічних виробів. Текстильна, харчова і цементна промисловість, деревообробка та виробництво меблів.

Брно – місце проведення міжнародних промислових ярмарків: туристичний, фінансовий та інші ярмарки.

Views: 302
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: