Громадам презентували каталог виробників української техніки і закликали долучатись до політики «Зроблено в Україні»
Громадам презентували каталог виробників української техніки і закликали долучатись до політики «Зроблено в Україні»

Громадам презентували перший Каталог виробників української техніки.  Каталог покликаний надати замовникам інформацію про українських виробників техніки для громад і сприяти збільшенню попиту на товари, вироблені в Україні. Він містить інформацію про 255 одиниць техніки, які виробляються на 32 підприємствах з 14 областей України.


Під час презентації Каталогу Перший віцепрем’єр-міністра України – Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що Уряд максимально сприятиме інформуванню громад про можливості українських виробників. За її словами, вітчизняні машинобудівні підприємства здатні забезпечити потреби громад у самій різноманітній техніці.

«Закликаю громади долучатись до політики «Зроблено в Україні» та купувати продукцію української переробної промисловості. Це не тільки дозволить виконувати законодавчу вимогу локалізації, а й сприятиме розвитку економіки України. Адже машинобудування дає один з найбільших мультиплікаційних ефектів для економіки у вигляді робочих місць та податків до бюджету. До 40% коштів, витрачених державою на українські товари, повертається українцям у вигляді зарплат і податків та зборів», - зазначила Юлія Свириденко.

 

 

У першому Каталозі представлено громадський пасажирський транспорт (автобуси, тролейбуси, електробуси та трамваї), комунальна техніка, (прибиральні машини, сміттєвози, поливальні та дорожні машини, самоскиди, трали, машини для землерийних робіт), спеціальна техніка (автоцистерни, причепи та напівпричепи, пожежно-рятувальна техніка, підіймальне обладнання, машини швидкої допомоги, фургони та вантажівки), а також навісне обладнання (ковші, щітки дорожні, снігоприбиральні відвали, вила для піддонів, косарки, подрібнювачі деревини, секатори та викорчовувачі). Як було підкреслено під час презентації, надалі каталог доповнюватиметься.

 

 

Нагадаємо, 26 лютого 2024 року Президент України Володимир Зеленський оголосив про запуск нової економічної політики «Зроблено в Україні». Вона покликана сприяти розвитку внутрішнього виробництва, залученню інвестицій в реальний сектор економіки та збільшенню несировинного експорту.

Каталог українських виробників — ініціатива, яка реалізується в рамках політики «Зроблено в Україні» Мінекономіки спільно з Федерацією роботодавців України, Асоціацією міст України та Офісом народного депутата Дмитра Кисилевського. 

Завантажити Каталог виробників української техніки для громад (PDF, 36,2 Мб)

Attached files:
Views: 792
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: budget
Read more: