450+ послуг у одному Дія.Центрі: у Вознесенську відкрили модульний ЦНАП
450+ послуг у одному Дія.Центрі: у Вознесенську відкрили модульний ЦНАП

Доступ до необхідних сервісів має бути в усіх українців. Задля цього Європейський Союз та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні разом з Мінцифрою відкрили Дія.Центр у Вознесенську Миколаївської області. 

Мешканці постраждалої від війни громади отримуватимуть понад 450 послуг у новому модульному ЦНАПі. А це більш ніж 37 тис. місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб. Будівля є інклюзивною та доступна для маломобільних груп населення.


У центрі можна отримати кілька сервісів за один візит:

  • адміністративні послуги;
  • бізнес-консультації;
  • безоплатну правничу допомогу; 
  • банківські послуги;
  • доступ до коворкінгу.

«Відкриття Дія.Центру в місті Вознесенськ є важливим кроком у напрямі покращення доступності та якості адміністративних послуг для громадян. Ми пишаємося тим, що можемо зробити сучасні сервіси зручнішими та доступнішими, створюючи нові можливості для кожного мешканця. Сучасний, інклюзивний та зручний для кожного офіс стане прикладом того, як громада надає та розвиває державний сервіс. Дякуємо Європейському Союзу та Програмі розвитку ООН за потужну та стабільну підтримку у розвитку мережі ЦНАП України та відновлення і розвиток адміністративних послуг у партнерських громадах», — зазначила Марина Бобраніцька, начальниця управління системного розвитку надання адміністративних послуг Мінцифри.

 

 

Загальна вартість будівництва модуля — $288,5 тис. Також придбали меблі, техніку для 27 робочих місць, сервер і паспортну станцію. А для віддалених районів запрацює мобільний сервіс «ЦНАП у валізі». Долучилася до створення Дія.Центру Вознесенська міська рада, яка профінансувала закупівлю чотирьох додаткових будівельних модулів та ліфта.

«Ця ініціатива відображає нашу відданість зміцненню місцевої інфраструктури та розбудові стійких громад в Україні. Покращуючи доступ до основних послуг, ми допомагаємо зміцнити соціальну структуру на територіях, які сильно постраждали від загарбницької війни Росії проти України», — підкреслив Штефан Шльойнінг, керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

У найближчих планах — встановити обладнання для видачі водійських посвідчень та технічних паспортів. Крім того, планується забезпечити роботу мобільного ЦНАПу з двома робочими місцями для адміністраторів, що значно розширить доступ громадян до основних державних послуг.

«Забезпечуючи доступність державних послуг для всіх, особливо для найнезахищеніших груп населення, разом із нашим багаторічним партнером ЄС ми сприяємо підвищенню стійкості та інклюзивності громад. ЦНАП у Вознесенську — символ наших спільних із міжнародними та національними партнерами зусиль, спрямованих на відновлення та створення сталого майбутнього для всіх українців», — наголосив Постійний представник UNDP в Україні Яко Сільє.

Новий модульний ЦНАП у Вознесенську побудований та обладнаний UNDP в Україні у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за фінансової підтримки ЄС.

Views: 348
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Administrative services
Read more: