Триває прийом заявок на 2-й Lviv Urban Forum для громад. Встигніть податися!
Триває прийом заявок на 2-й Lviv Urban Forum для громад. Встигніть податися!

До 26 травня представники органів місцевого самоврядування можуть подати командну заявку на безкоштовну участь у другому Lviv Urban Forum, який відбудеться 27-29 червня у Львові.


До участі запрошуються мери та голови громад, головні архітектори, керівники та працівники профільних департаментів відповідальних за просторовий розвиток та відновлення, а також інших структур місцевих інституцій і комунальних підприємств. Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі, а результату будуть оголошені до 31 травня.

Слоган цьогорічного форуму “Бути відповідальними”, а ключовими темами стануть сталий розвиток, житлова політика, циркулярне будівництво та інновації в архітектурі, переосмислення міської інфраструктури та інші.

Відібрані громади зможуть взяти участь у триденній події та відвідати презентації і лекції від понад 30 українських та світових архітекторів і урбаністів, а також практичні воркшопи, зокрема:

  • воркшоп із застосування принципів гуманного міста в мастерпланах для головних архітекторів українських міст від данського міського планувальника Карстена Пальсона;
  • воркшоп із трансформування українських шкіл та садочків в напрямку безпечних й інклюзивних просторів від литовської архітекторки Гільме Гіліте;
  • воркшоп зі створення якісних громадських просторів на основі перевірених методик.

Також в програмі заплановано екскурсійний блок “Урбан вилазки”, під час якого громади можуть відвідати сучасні міські об’єкти і проєкти у Львові, які нещодавно з’явилися в місті. Від креативно-мистецьких центрів до інфраструктурних і соціальних ініціатив, що стали вдалими зразками просторових рішень і громадських зон. Під час екскурсій буде можливість напряму поспілкуватися з їх творцями та проєктантами.

Окремою частиною форуму стане “Ярмарок можливостей”, на якому міжнародні та українські фонди, програми та організацій презентують можливості для розвитку урбаністичних ініціатив міст і спільнот України.

“Для громад участь у форумі - це можливість отримати доступ до найпрогресивніших ідей та підходів у відновленні і розвитку міст, надихнутись на зміни та знайти однодумців, аби їх реалізувати — українських та закордонних партнерів та експертів чи навіть потенційних членів команди. Для найефективнішої участі радимо подаватись командою в складі мера, головного архітектора чи профільного заступника, спеціалістів архітекторів. Адже саме команди творять зміни у містах”, — розповіла Марічка Закалюжна, співзасновниця і координаторка Lviv Urban Forum.

 

 

Участь у форумі для представників органів місцевого самоврядування, а також фахівців військовослужбовців — безкоштовна. Відбір учасників із громад проводитиметься на конкурсній основі до 26 травня 2024 за посиланням.

Для архітекторів, міських планувальників, студентів і усіх охочих участь платна.

Організовують подію Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради та ініціатива Cities4Cities | United4Ukraine.

Views: 520
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: announcement
Read more: