24 травня – в Києві обговорення законодавчих змін для втілення реформи профільної середньої освіти. Реєстрація представників ОВА та обласних рад
24 травня – в Києві обговорення законодавчих змін для втілення реформи профільної середньої освіти. Реєстрація представників ОВА та обласних рад

У Києві 24 травня відбудеться обговорення законодавчих змін, необхідних для втілення реформи профільної середньої освіти.


До участі в обговоренні запрошуються представники обласних військових адміністрацій та обласних рад і їх профільних депутатських комісій (листи-запрошення надіслані кожній обласній військовій адміністрації та обласній раді).

Реєстрація делегованих учасників обов’язкова за посиланням

Захід відбудеться на комунікаційному майданчику Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові Україні у співпраці з Міністерством освіти та науки України за сприяння та підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

Контекст: за інформацією Міністерства освіти та науки України з 2025 року передбачається пілотування, а з 2027 року -запровадження трирічної профільної середньої освіти (10-12 класи), яка спрямована на оновлення освітнього процесу, створення умов для самореалізації та готовності до ринку праці майбутнього. Одним з ключових завдань реформи є формування спроможної мережі закладів освіти, побудови нової освітньої інфраструктури, яка дозволить забезпечити високу якість освіти, що безпосередньо є компетенцією органів місцевого самоврядування.

Сучасний стан освіти призводить до нерівності між сільськими й міськими територіальними громадами за якістю та доступністю освіти. Постає необхідність шукати спільні шляхи і можливості для створення в Україні якісної профільної середньої освіти та обговорити зміни до законодавства, які сприятимуть реалізації цієї реформи.

Views: 3209
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: announcement
Read more: