Львівська область та штат Каліфорнія співпрацюватимуть в сферах економіки, науки, культури
Львівська область та штат Каліфорнія співпрацюватимуть в сферах економіки, науки, культури

Асамблея штату Каліфорнія підтримала рішення Сенату штату і прийняла резолюцію про встановлення побратимства з Львівською областю. «За» проголосували 69 з 80 членів палати.


За словами в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода, це рішення сприятиме розвитку співпраці між Львівщиною та Каліфорнією в економіці, освіті, науці та культурі.

«Львівщина – друга українська область після Київщини, яка розпочала співпрацю з американським штатом. Київська область від березня є побратимом штату Вашингтон. Дякую членам обох палат законодавчого органу Каліфорнії, які підтримали це рішення, автору резолюції сенатору Біллу Додду, українцям у США та всім, хто сприяв цьому важливому кроку», - сказав Юрій Холод.

За даними Павла Остапенка, керівника ГО «Товариства дослідників України», області України співпрацюють з 46 регіонами країн світу в рамках офіційних  угод про співпрацю.


Нагадаємо, В’ячеслав Негода, керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України анонсував другий Міжнародний саміт міст та регіонів, який відбудеться в Україні весною.

 

Views: 4944
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: