На Дніпропетровщині стартує освітній проект зі стратегічного планування та проектного менеджменту для активістів і працівників органів місцевого самоврядування

Команда Українського інституту міжнародної політики продовжує навчально-тренінговий проект "Підтримка розвитку громади зсередини", в березні у фокусі уваги буде Дніпропетровська область, де заплановано три семінари для представників місцевих оргнів владі та громадських ініціатив. Про це повідомив керівник УІМП Ростислав Томенчук.

За його словами, робота відбуватиметься в рамках ініціативи "Запуск регіонів / Launching Regions", який стартував минулого січня.

Команда проекту проводить навчання зі стратегічного планування та проектного менеджменту для міст та об’єднаних територіальних громад Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей. Загалом учасниками семінарів стануть 175 представників місцевої влади та громадянського суспільства у визначених областях у пропорції 70% / 30%.

Навчання спрямоване на вирішення однієї із ключових проблем новостворених громад – відсутність досвідчених кадрів та недостатнє розуміння яким чином можна використати переваги нових повноважень та залучити додаткові ресурси.

"Підтримка розвитку громади зсередини" є частиною зусиль інституцій громадянського суспільства в галузі реформи децентралізації, розвитку регіонів та наближення стандартів Європейського союзу для Україні в сфері регіонального розвитку, місцевого самоврядування та підвищення прозорості та відповідальності місцевої влади.

- Дніпропетровська область стала однією з цільових областей проекту. – зазначив керівник проекту Ростислав Томенчук. - В області відбудуться три заходи для 24 населених пунктів. Семінари висвітлюватимуть особливості децентралізації та нові методи розвитку громади; міжнародні та національні стандарти передової практики розвитку міст; планування діяльності Департаменту управління проектами та залучення коштів тощо.

Представник Мінрегіону Лідія Євтушенко зазначила:

- Важливо надати актуальний інструментарій для розвитку міст обласного та районого значення а також об’єднаним територіальним громадам для їх ефективного стратегування, планування та втілення конкретних проектів. Мінрегіон усіляко підтримує різноманітні ініціативи, спрямовані на методологічну та консультативну підтримку новостворених ОТГ та тих територій, що розпочали процес об’єднання.

Після завершення тренінгів буде визначено 18 місцевих ініціатив у п’яти цільових областях проекту, розроблених найактивнішими робочими групами за допомогою експертів проекту, яким УІМП надасть подальшу консультаційну підтримку з їх реалізації.

Проект реалізується за підтримки Мінрегіону, в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), та у партнерстві з Дніпропетровським Офісом реформ.

Запуск регіонів / Launching Regions – це ініціатива Українського інституту міжнародної політики, що включає проекти спрямовані на підтримку реформи Децентралізації та регіонального розвитку. 

Деталі проекту можна знайти ТУТ 

17.03.2016 - 19:53 | Views: 7092
На Дніпропетровщині стартує освітній проект зі стратегічного планування та проектного менеджменту для активістів і працівників органів місцевого самоврядування

Область:

Дніпропетровська область

Source:

Український інститут міжнародної політики

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

  Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад,...

27 September 2024

26 September 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 September 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...