Реабілітаційні центри для військових – один з пунктів нового партнерства Куяльницької громади та Берлінгтона
Реабілітаційні центри для військових – один з пунктів нового партнерства Куяльницької громади та Берлінгтона

Куяльницька громада та місто Берлінгтон підписали меморандум про співпрацю.


Про це повідомили у Куяльницькій сільській раді.

Сторони запланували спільну роботу над створенням реабілітаційних центрів для військовослужбовців. Також домовлено про співпрацю в сферах переробної промисловості, туризму та культури.

«Цей історичний крок свідчить про новий рівень взаємодії між українськими та американськими громадами та підтверджує важливість децентралізації та розвитку місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні Куяльницької сільської ради.

Експертну підтримку у встановленні партнерських відносин надала Програма USAID «ГОВЕРЛА».

Нагадаємо, за даними ГО «Товариство дослідників України», станом на грудень 2023 року  мережа міжнародного міжмуніципального співробітництва громад налічує 1626 партнерств у 62 країнах світу.

Раніше керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеслав Негода наголошував на основних завданнях, які має забезпечувати міжнародне міжмуніципальне партнерство громад – народна дипломатія; економічна співпраця, пошук бізнес-партнерів; обмін міжмуніципальним досвідом, взаємодія з українцями, які вимушено покинули територію України; гуманітарна підтримка; євроінтеграція.

Все про міжнародне партнерство громад – на порталі «Децентралізація» у рубриці «Партнерство задля відновлення та розвитку».

Views: 900
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: