Профільні комісії Конгресу сформували алгоритм дій щодо вирішення проблем місцевого самоврядування
Профільні комісії Конгресу сформували алгоритм дій щодо вирішення проблем місцевого самоврядування

Відбулося засідання голів профільних комісій Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.


Учасники заходу підбили підсумки роботи комісій за останні два тижні, а також сформували подальший алгоритм дій щодо вирішення проблем місцевого самоврядування. Наразі вже визначено два пули для розв’язання проблемних питань: законодавчий процес та урядові рішення.

“Основне завдання Конгресу при Президентові України – підтримка сильного, відповідального, розвинутого та ефективного самоврядування. В умовах війни це надактуально. Два тижні працювали комісії при Конгресі. Вони опрацьовували питання та запити від громад та областей. Основні проблеми та пропозиції їх вирішення ми обговоримо на Конгресі з Президентом Володимиром Зеленським”, – зазначив Олексій Кулеба, виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, заступник керівника Офісу Президента .

 

 

Керівник офісу Конгресу Вʼячеслав Негода зазначив, що на засіданні учасники також обговорили “Дорожню карту доброго врядування в умовах воєнного стану”. 

“У планах затвердити її на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. Пророблена велика робота разом з громадами. Це по суті той документ, по якому ми будемо працювати протягом всього року”, – заявив Вʼячеслав Негода.

 

 

Загалом при Конгресі діють шість комісій: “Добре врядування”, “Політика безпеки”, ”Політика Героїв та підтримка ЗСУ”, “Гуманітарна політика”, “Інфраструктурна політика”, “Євроінтеграція України та її вплив на територіальні громади”. 

“Підбили підсумки роботи комісій протягом двох тижнів та сформували подальший алгоритм дій щодо вирішення проблем місцевого самоврядування. По нашій комісії продовжуємо готувати рішення на законодавчому та виконавчому рівнях, які будуть реалізовані під патронатом Президента”, – зазначив очільник комісії “Добре врядування” Віталій Безгін.

 

 

Очільниця комісії “Євроінтеграція України та її вплив на територіальні громади” Марія Мезенцева назвала ключові напрямки роботи: посилення транскордонного співробітництва та міжнародної співпраці на місцевому і регіональному рівнях, посилення інституційного забезпечення європейської інтеграції на регіональному рівні, розвиток інвестиційного потенціалу регіонів. А також окреслила основні завдання комісії.

“Головне завдання – мати реальні результати у двох вимірах: законодавчий і виконавчий. Вірю, що нам все вдасться. Адже євроінтеграція починається саме з регіонів! Її привілеї повинна відчути кожна громада”, – підкреслила Марія Мезенцева.

 

 

Голова комісії “Гуманітарна політика” Олег Синєгубов зазначив, що наразі серед ключових гуманітарних потреб представники громад виокремлюють житло для ВПО та перехід до офлайн-освіти.

“На нараді гуманітарної комісії були погоджені актуальні питання та напрацьовані шляхи вирішення низки проблем, які будуть внесені до Дорожньої карти Конгресу. Маємо спільне з учасниками засідання Комісії бачення щодо можливостей для забезпечення житлом ВПО. Перехід до офлайн та змішаної форми навчання: забезпечення опорних закладів освіти автобусами для перевезення учнів; пропозиції до МОН переглянути критерії щодо захисних споруд на деяких територіях. Обговорили також пропозиції щодо соцзахисту, працевлаштування, надання інформаційних, культурних та інших послуг. Дякую колегам за конструктивний діалог”, – повідомив Олег Синєгубов.

 

Views: 628
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Konhres mistsevykh ta rehionalnykh vlad
Read more: