13 березня - діалог: «Законодавчий порядок денний реформи децентралізації. Погляд представників громадського сектору та експертів»
13 березня - діалог: «Законодавчий порядок денний реформи децентралізації. Погляд представників громадського сектору та експертів»

13 березня об 11:30 відбудеться публічний діалог на тему: «Законодавчий порядок денний реформи децентралізації. Погляд представників громадського сектору та експертів».

Під час заходу експерти, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування та їхніх асоціацій обговорять перспективи законодавчої підтримки реформи децентралізації та та актуальні законодавчі ініціативи, ухвалення яких сприятиме зміцненню системи місцевого самоврядування в Україні.


Нещодавно, напередодні одинадцятої сесії Верховної Ради України IX скликання, громадська організація «ДЕСПРО» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провела Форум «Децентралізація 2024. Законодавчий порядок денний», на якому за участі представників органів влади презентоували та обговорили результати дослідження думки представників органів місцевого самоврядування щодо основних законодавчих ініціатив, прийняття яких у 2024 році забезпечить подальше зміцнення системи місцевого самоврядування та продовження реформи децентралізації.

Звіт за результатами дослідження думки представників органів місцевого самоврядування

Із двадцяти п’яти законодавчих ініціатив, запропонованих та прорейтингованих за пріоритетністю органами місцевого самоврядування у процесі проведення дослідження думки ОМС та дискусій під час Форуму,  дев’ять законопроєктів увійшли до Порядку денного 11 сесії Верховної Ради України IX скликання у статусі готових до розгляду на пленарних засіданнях, ще сім законопроектів повернуті профільним Комітетам на доопрацювання.

Організатори: ГО «ДЕСПРО» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Онлайн-трансляцію події можна буде подивитись за посиланням.

Контакти для ЗМІ: Тетяна Бойко, +380 759 0867, boykota04@gmail.com


Цей захід проводить Громадська організація «ДЕСПРО» в рамках проєкту «Законодавчий порядок денний. Форум з децентралізації в Києві». Захід став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Views: 757
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: announcement
Read more: