Громади-партнерки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» впроваджують сортування відходів
Громади-партнерки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» впроваджують сортування відходів

65 громад-учасниць Школи муніципального менеджменту відходів (ММВ) з Полтавської, Рівненської, Житомирської, Львівської, Одеської, Волинської та Закарпатської областей отримали 585 контейнерів для роздільного збирання відходів. Ініціатива реалізована ГО «Еколтава» в межах проєкту «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні» за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».


Громади розмістили контейнери, призначені для сортування скла, пластику та паперу, у сільських і селищних радах, ЦНАПах, школах і бібліотеках. Ця практика допоможе відокремити матеріали, які можна переробити, від тих, що є непридатними до ресайклінгу. Кількість зібраних відходів буде фіксуватися кожні два місяці, і громади передаватимуть вторсировину на подальшу переробку спеціальним підприємствам.

Встановлення контейнерів сприятиме розвитку позитивних звичок серед мешканців громад. Про це говорить Оксана Чоба, головна спеціалістка з екології та природних ресурсів Оброшинської сільської ради Львівської області:

«Ми розмістили картонні контейнери в навчальних закладах, тому що хочемо насамперед провести просвітницьку роботу й навчати дітей сортування. Цей позитивний досвід вони доноситимуть до своїх батьків, у свої родини. Тому що, якщо ти з дитинства навчаєшся робити щось добре і якісно, воно стає звичкою. Також через навчальні заклади, через учнів, які там навчаються, сортуванням відходів ми зможемо охопити більшу кількість людей, більше населення поінформувати про необхідність роздільного збору відходів».

Дмитро Бігун, директор КП «Великобичківське ВЖКП» Закарпатської області, зазначив:

«У нашій громаді контейнери розташували у школах. Діти з цікавістю до цього  ставляться. Ми коли лише почали встановлювати ці контейнери, вже діти дивилися, розмірковували, яке сміття куди відсортувати. Зараз ми проводимо роботу з директорами шкіл, щоб у навчальній програмі виділили або один урок, або позакласну годину, присвячені сортуванню відходів, щоб діти краще розуміли, які відходи можна сортувати, як правильно це робити».

Views: 2282
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: garbage
Read more: