У Сокільницькій громаді відкрили садочок за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»
У Сокільницькій громаді відкрили садочок за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

6 грудня у Сокільницькій громаді, що на Львівщині, на вулиці Шептицького, 3а урочисто відкрили та освятили перший комунальний дитячий садок, розрахований на 75 місць та 4 групи. Назвали заклад на честь Святого Миколая. Це стало справжньою подією для громади з 10-тисячним населенням, адже садочок будували 12 років.


«Це найкращий подарунок на Миколая — бо це було дуже довге очікування. Я страшенно радію, бо мій Максимко зможе потрапити в середню групу. Будівля дуже красива і всередині чудово облаштована», - ділиться враженнями бабуся Орися Зайло, яка прийшла на відкриття з 3-річним внуком.

 

 

Усе кухонне обладнання з плитами, печами, посудомийкою, лініями роздачі, стелажами, а також пральні машини, меблі та посуд надав Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Загальна сума становить понад 2,3 млн грн.

«Це обладнання мультисучасне і дуже потужне — я думаю, що смаколики будуть готуватися для наших діток надзвичайні. Садочок дійсно новітній — тут багато простору, світла, усе доступно, тож, думаю, що нам легко вдасться зібрати сюди найкращу команду», — говорить завідувачка дитячого садка Мар'яна Кінаш.

 

 

Привітали мешканців з відкриттям керівник Львівського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Олександр Волошинський, голова Львівської районної державної адміністрації Христина Замула, сільський голова Сокільницької сільської ради Тарас Сулимко, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Ярослав Гаранджа.

Роботу дошкільного закладу планують розпочати вже через 2 місяці.

Views: 1060
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: international support
Read more: