Бережани та німецький Ліхтенфельс на шляху до партнерства
Бережани та німецький Ліхтенфельс на шляху до партнерства

Голова Беражан та мер німецького Ліхтенфельсу провели першу зустріч наживо й окреслили сфери та напрямки потенційної співпраці.


Вперше міста налагодили контакт онлайн у березні, опісля того як українка Тетяна Золотар проявила ініціативу і підійшла до мера Ліхтенфельсу з пропозицією познайомитися з дуже схожим містом в Україні. Перед цим вона зв’язалася із командою ініціативи Cities 4 Cities | United 4 Ukraine, за роботою якої стежила.

“Міста мають подібну архітектуру, структуру управління та кількість мешканців. Навіть, лікарні в обидвох районного значення. Щоправда, у Ліхтенфельсі клініка має добре розвинутий реабілітаційний напрямок, що дуже актуально для України”, — розповіла Тетяна Золотар, ініціаторка партнерства.

 


 

Насправді, процес налагодження співпраці потребує часу. Як зазначила Тетяна, від моменту першого знайомства до зустрічі в мерії міста пройшло пів року. У жовтні мер Бережанської міської громади, що на Тернопільщині, був у відрядженні в Європі, його з офіційним візитом його прийняв мер баварського міста Андреас Гюґеріх.

“Обговорив з міським головою теми для майбутньої співпраці та споріднені речі між нашими громадами. Дуже приємно, що запал допомоги та співпраці від німецьких громад ще не згас. Справді, Cities4Cities United4Ukraine, є платформою, на якій міжнародні партнери можуть знайти собі рівних”, — написав на своїй офіційній сторінці у фейсбуці голова Бережан Ростислав Бортник.

 

 

Сама ж Тетяна Зототар закликає українців за кордоном звернути увагу на міста, де вони живуть, адже цю історію можна мультиплікувати.

“Ініціація зацікавленості й запит зі сторони українців, які знаходяться по іншу сторону є важливою. Європейські муніципалітети відкриті й готові підтримувати. Мери — це управлінці, які розуміють політику і готові брати відповідальність. Їм просто треба більше розказати й показати історію конкретної громадиʼʼ, — підсумовує Тетяна Золотар.


Сities 4 Cities | United 4 Ukraine — партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022. Проєкт допомагає українським громадам налагодити міжмуніципальні партнерства з муніципалітетами країн Європи. Сities 4 Cities було засновано містом Зіндельфінден (Німеччина) під патронатом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. United 4 Ukraine започаткували SALAR International та місто Львів (Україна) за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida). Стратегічні партнери: Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація ОТГ.

Views: 731
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: