«Дія Центр» відкрили у Великоберезовицькій громаді на Тернопільщині
«Дія Центр» відкрили у Великоберезовицькій громаді на Тернопільщині

Дванадцятий у Тернопільській області ЦНАП у форматі «Дія Центр» відкрили у Великоберезовицькій громаді. У Центрі працює 7 працівників, які надають 213 адміністративних послуг у різних сферах для 24 тисяч мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб.


«Висловлюю подяку нашим партнерам, завдяки яким маємо змогу надавати адміністративні послуги мешканцям громади та внутрішньо переміщеним особам. ЦНАП працює у форматі "єдиного вікна" та "прозорого офісу". Кожна послуга має свій порядок надання, зафіксований в інформаційній картці у відкритому доступі. Центр надає послуги для населення та бізнесу і дозволяє вирішити одразу декілька питань за один візит», - зазначив голова Великоберезовицької селищної ради Андрій Галайко.

«Дія Центр» розмістився в орендованому приміщенні, де створені зручні та комфортні умови для роботи з клієнтами – жителями громади, що представляють різні групи, зокрема, для людей з інвалідністю, а також для батьків, які можуть залишити дітей у ігровому куточку.

«Тернопільщина – одна з небагатьох областей, яка має центри надання адміністративних послуг у кожній громаді в області. Відкриття ЦНАПів – завжди важливі події в громадах, оскільки всі послуги у сфері бізнесу, нерухомості, земельних відносин, а також соціальні та ветеранські послуги, довідки та дозвільні документи можна отримати саме у них», - сказав начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш від час офіційного відкриття.

Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру громаді надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

«Великоберезовицька громада крок за кроком усвідомлено йшла до відкриття ЦНАП. Розуміючи, насамперед, що ефективний ЦНАП – це якісні послуги для мешканців громади. Ми тривалий час, у межах Проєкту PROSTO, надавали інституційну підтримку громаді, проводили тренінги для персоналу, відпрацювали питання зонування ЦНАП та низку інших питань. Протягом цієї співпраці простежувалося велике зацікавлення громади у створенні належного та дієвого ЦНАП. Бажаю якісних послуг для мешканців громади та перемоги Україні!», - прокоментував відкриття Центру експерт проєкту PROSTO Роман Матвійчук.

Цьогоріч Великоберезовицька громада стала переможцем у Надзвичайній кредитній програмі, яка фінансується Європейським інвестиційним банком для відновлення України. Скоро у громаді будуть реалізовувати проєкт нового будівництва власного приміщення ЦНАП, загальною вартістю 25,9 млн гривень. Ці кошти виділені європейськими партнерами виключно для будівництва ЦНАПу.

Фото: Великоберезовицька громада

Views: 1050
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Administrative services
Read more: