Сортування і безпечна утилізація: інформаційні плакати про управління відходами
Сортування і безпечна утилізація: інформаційні плакати про управління відходами

65 громад-учасниць Школи муніципального менеджменту відходів (ММВ) з Полтавської, Рівненської, Житомирської, Волинської, Львівської, Закарпатської та Одеської областей отримали 1000 інформаційних постерів, присвячених ефективному управлінню твердими побутовими відходами та відходами від руйнувань. Ініціатива реалізована ГО «Еколтава» в межах проєкту «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні» за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».


Плакати також отримали громади Харківської, Сумської, Миколаївської, Чернігівської та Хмельницької областей, що навчалися у Школі муніципального менеджменту як вільні слухачі.

Мета цієї ініціативи – ознайомити мешканців громад із теоретичною та практичною інформацією, що допоможе їм правильно сортувати й утилізувати відходи, поводитися з небезпечними відходами, а також використовувати певні матеріали повторно. Очікується, що плакати будуть розміщені в будівлях сільських і селищних рад, ЦНАПах, школах і бібліотеках.

Лариса Хімченко, головна спеціалістка відділу комунального господарства та благоустрою території управління капітального будівництва та ЖКГ Охтирської міської ради, зазначила:

«Отриманими плакатами вже користуємося. Там достатньо коротко, чітко, зрозуміло доноситься інформація щодо впровадження нового Закону України «Про управління відходами». Плакати розміщені у нас у ЦНАПі, в управлінні капітального будівництва ЖКГ, на підприємстві, яке надає послуги з вивезення відходів. Я вважаю, що такі інформаційні матеріали потрібні, оскільки новий Закон тільки починає своє впровадження, і людям потрібно звідкись брати інформацію, як поводитися з відходами, як сортувати, як їх правильно утилізовувати».

Плакати для друку доступні за посиланням:

https://cutt.ly/kwLx9ieF – плакат про управління твердими побутовими відходами.

https://cutt.ly/lwLx9mD7 – плакат про управління відходами від руйнувань.

Views: 640
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: garbage
Read more: