20 жовтня - презентація дослідження «Дотримання правил етичної поведінки виборними посадовими особами»

20 жовтня 2023 року відбудеться презентація результатів опитування депутатів місцевої влади щодо утримання правової поведінки виборними посадовими особами та депутатами місцевих рад, проведеної Програмою Ради Європи «Позиція доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» на постанову Національного агентства з питань запобігання корупції за сприяння Асоціації міст України та Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад.


В рамках заходу також планується обговорити спільні кроки для розбудови подальшого діалогу держави та місцевого самоврядування для розробки нормативних актів та методичних матеріалів.

Запрошені спікери:

  • Олександр Новіков, голова Національного агентства з питань запобігання корупції;
  • Мачей Янчак, Голова Офісу Ради Європи в Україні;
  • Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України;
  • Сергій Шевель, юрист, модератор платформи «Законодавство для ОТГ» Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад.

Презентація транслюватиметься онлайн з 10:00 на Фейсбук-сторінках Програми Ради ЄвропиНаціонального агентства з питань запобігання корупціїАсоціації міст України та Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад.


Відповідно до Державної антикорупційної програми на 2023-2025 рр., Національне агентство з питань запобігання корупції у 2023 році проводить аналітичне дослідження та підготовку аналітичного звіту щодо актуального стану проблем, пов’язаних з виконанням правил етичної поведінки депутатами місцевих рад та виборними особами місцевого самоврядування, а також щодо можливих механізмів притягнення до відповідальності зазначених осіб за порушення таких правил. За запитом НАЗК Програма Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» надає консультаційну підтримку для проведення відповідного дослідження. Першим кроком спільної діяльності було проведення широких опитувань представників місцевого самоврядування щодо перелічених питань.

Views: 862
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: announcement
Read more: