30 громад отримали техніку для відновлення надання послуг від шведсько-українського проєкту PROSTO

30 деокупованих і постраждалих громад з Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, Чернігівської областей отримали техніку для відновлення надання послуг і роботи ЦНАП від шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».


Також громади отримують інституційну та методологічну підтримку експертів Проєкту щодо відновлення або покращення доступності мешканців до адміністративних послуг.

Марина Бобраніцька, начальниця управління системного розвитку надання адміністративних послуг Міністерства цифрової трансформації України: «Якість адміністративних послуг – це не лише забезпечення високого рівня задоволення громадян. Це також створення умов за яких працівники ЦНАП можуть ефективно та комфортно виконувати свої обов'язки, відчуваючи підтримку та визнання їхнього внеску в спільну справу. Вдячна проекту PROSTO за підтримку належних умов робочого простору наших адміністраторів ЦНАП».

Кризова підтримка включає комп’ютери, ноутбуки, джерела безперебійного живлення, багатофункціональні офісні пристрої тощо. Сума цієї тендерної закупівлі склала майже 4 мільйони гривень.

Аляксандр Мазуркін, керівник Проєкту PROSTO (SALAR International): «Ми продовжуємо підтримувати місцеве самоврядування та надавати допомогу громадам у відновленні доступу мешканців до послуг. Спроможні громади є головним елементом та, водночас, критерієм успішної децентралізації, яка протягом багатьох років залишається нашим пріоритетним напрямком підтримки України».

Понад 360 000 мешканців проживають у громадах, які отримали кризову підтримку для відновлення надання послуг у рамках цієї закупівлі. Загалом більше 100 постраждалих громад отримали комплексну кризову підтримку в рамках Проєкту PROSTO з метою відновлення роботи ЦНАП і забезпечення доступу мешканців до послуг.

Views: 1476
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Administrative services
Read more: