Львівська ОДА та дві громади Львівщини запускають пілотування сервісу «Віртуальний адміністратор»
Львівська ОДА та дві громади Львівщини запускають пілотування сервісу «Віртуальний адміністратор»

Львівська обласна державна адміністрація спільно зі шведсько-українським проєктом PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» розпочинають пілотування сервісу «Віртуальний адміністратор».


Метою проєкту є забезпечення доступності до послуг, особливо в сільських територіях, шляхом впровадження системи відеоконсультування для заявників із боку суб'єктів надання адміністративних послуг. Очікується, що завдяки цьому сервісу громадяни матимуть можливість отримувати вичерпні консультації від «зовнішніх СНАП», економити власні кошти і час на логістику, отримувати необхідні послуги швидше та якісніше.

Пілотування буде здійснюватися у співпраці між Проєктом PROSTO, Львівською ОДА, ЦНАП Бродівської міської та Тростянецької сільської територіальних громад.

Роман Матвійчук, експерт Проєкту PROSTO, зазначив:

«Подальша доступність адміністративних послуг у ЦНАП буде ще більше залежати від застосування різноманітних ІТ-інструментів. Маємо надію, що досвід відповідних шведських сервісних центрів щодо застосування відеоконсультування буде корисним і для українських ЦНАП».

Галина Тупісь-Розвадовська, начальниця відділу розвитку надання адміністративних послуг управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА, сказала:

«ЦНАП Львівської області налаштовані на постійні новації та покращення обслуговування відвідувачів. Очікуємо, що після завершення пілотування, відпрацювання усіх питань, цей класний сервіс буде зручним і корисним для мешканців».

Пілотний проєкт «Віртуальний адміністратор» відповідає на наступні актуальні проблеми:

  • складнощі з фізичною доступністю послуг окремих «зовнішніх СНАП» у віддалених населених пунктах, таких як пенсійні послуги, послуги центрів зайнятості та інші;
  • потреба у безперервному наданні послуг у разі відсутності персоналу ОМС з поважних причин та подекуди мінімізація ризиків недостатньої кваліфікації надавачів послуг, зокрема у старостинських округах;
  • складний доступ до професії державного реєстратора та труднощі з доступом до послуг з реєстрації нерухомості та бізнесу.

Завдяки впровадженню сервісу громадяни отримають кращу інформованість та доступність витребуваних послуг. Це особливо актуально для жителів віддалених населених пунктів, внутрішньо-переміщених осіб, представників професій, які мають лімітований час на перебування вдома і водночас нагальну потребу в деяких адміністративних послугах.

Views: 1504
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Administrative services
Read more: