Розробка планів відновлення: інфографіки
Розробка планів відновлення: інфографіки

Експерти U-LEAD проаналізували законодавство та підготували інфографіки, які зображають етапи й терміни планів відновлення, складові цих планів та хто їх розробляє.


Відповідно до Закону України «Про засади державної регіональної політики», до документів, що розробляються для відновлення та розвитку регіонів і територій, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України, належать:

  1. план відновлення та розвитку регіонів;
  2. плани відновлення та розвитку громад.

«U-LEAD з Європою» нагадує, що постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2023 р. №731 вже було затверджено Порядок розроблення, реалізації та моніторингу плану відновлення та розвитку регіонів і планів відновлення та розвитку територіальних громад.

Відповідно, громади можуть розпочати розробку планів відновлення та розвитку.

Експерти U-LEAD проаналізували Порядок та підготували кілька інфографік з основною інформацією:

1. Хто розробляє план відновлення:

 

 

2. Які основні етапи та терміни розробки:

 

 

3. Які основні складові плану і який процес його узгодження з планом відновлення та розвитку регіону:

 

 

Відновлення регіонів і громад спрямоване на ліквідацію наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України. Необхідне прискоренене відновлення зруйнованих і пошкоджених об’єктів критичної та соціальної інфраструктури, об'єктів житлового і громадського призначення до стану, що дає змогу забезпечити повернення в громаду та регіон внутрішньо переміщених осіб та біженців. Також важливо створити сприятливі умови для діяльності суб’єктів господарювання незалежно від форми власності.

Views: 2308
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: repair
Read more: