Керівництво ЦНАП деокупованих та постраждалих громад обговорили з представниками міністерств питання інтеграції послуг і надання послуг за ветеранським напрямком
Керівництво ЦНАП деокупованих та постраждалих громад обговорили з представниками міністерств питання інтеграції послуг і надання послуг за ветеранським напрямком

28-30 серпня у Києві відбулася міні-конференція шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» для керівництва ЦНАП деокупованих та постраждалих громад Житомирської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей.


Представники 30 громад-партнерок PROSTO разом із представниками обласних адміністрацій взяли участь у заході. З вітальним словом до учасників звернулася Марина Бобраніцька, начальниця управління системного розвитку надання адмінпослуг Міністерства цифрової трансформації України.

«В Україні створено близько 3700 точок доступу до послуг! Це центри надання адміністративних послуг, їхні територіальні підрозділи, віддалені робочі місця та мобільні ЦНАП. Нажаль, майже 400 з них не функціонують у зв’язку з руйнуваннями і пошкодженнями. Тож наша головна мета – відновити та максимально наблизити послуги до мешканців громад, забезпечити комфортне та безпечне перебування клієнтів під час обслуговування у ЦНАП. Це передбачає і забезпечення обладнанням офісів, зокрема й місць для самообслуговування та цифрової освіти, запровадження нових послуг, обумовлених викликами сьогодення, навчання адміністраторів. Особливу увагу ми приділяємо безбар'єрності, адже цей аспект є базовим у роботі будь-якого державного сервісу», - зазначила Марина Бобраніцька.

 

 

В рамках заходу відбулася зустріч із Тетяною Калитою, заступницею міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Зустріч пройшла у форматі діалогу-обговорення нагальних питань та практичних кейсів.

«Ми бачимо широкий спектр завдань, які необхідно вирішити для надання ветеранам якісних послуг. Запровадження в ЦНАПах єдиної точки входу для отримання послуг за ветеранським напрямом – дуже масштабний проєкт, який є основним пріоритетом нашої роботи. Спільно з практиками, експертами та донорами працюємо над розробкою механізмів, які створять ефективну систему, релевантну реальним запитам та потребам», - сказала Тетяна Калита.

 

 

Тетяна Калита разом із керівництвом ЦНАП постраждалих громад обговорили практичні кейси щодо співпраці Центрів з військоматами та сформували перелік ключових питань для вирішення. Також експерти проєкту PROSTO провели консультації з інтеграції послуг, навчання з інституційних питань роботи ЦНАП, залучення старост до надання послуг.

«Щодо інтеграції послуг, наші пріоритети – налагодження надання у ЦНАП послуг з реєстрації актів цивільного стану, паспортних послуг, послуг з метою відшкодування пошкодженого майна, послуг для бізнесу, послуг у сфері земельних питань та будівництва. Також, наразі, спільно з Міністерством ветеранів працюємо над механізмом надання послуг ветеранам та членам їх родин через ЦНАП», - зазначила Марина Бобраніцька.

Окремі робочі сесії міні-конференції були присвячені темі інформування та залучення громадськості в умовах воєнного стану, гендерним аспектам та інклюзивності у наданні послуг, психологічній стійкості у роботі з клієнтами.

Views: 1314
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Administrative services
Read more: