Громади-партнерки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Полтавщини отримали фінансування на екологічні проєкти
Громади-партнерки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Полтавщини отримали фінансування на екологічні проєкти

Лубенська та Оржицька громади, які взяли участь у конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області, отримали фінансування на проєкти.


Громади подали заявки на конкурс після проходження тренінгу «Проєктний менеджмент», який було організовано Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» і де представники ОМС навчалися розробляти й реалізовувати свої ініціативи. Усього учасницями тренінгу стали 57 громад Полтавщини.

Загалом на конкурс екологічних громадських ініціатив було подано 91 проєкт. Загальний бюджет конкурсу – 6 млн грн. Лубенська громада отримала підтримку для трьох проєктів на загальну суму 681,8 тис. грн:

  1. «ЕкоЛаб» на шкільному подвір’ї Лубенської ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 – 250 тис. грн.
  2. Освітній екоосередок для здобувачів освіти Лубенської спеціалізованої школи № 6 – 250 тис. грн.
  3. Екологічне збереження водних ресурсів басейну річки Сула в межах Лубенської територіальної громади – 181 774 грн.

Також було підтримано три проєкти Оржицької громади на суму 722,5 тис. грн:

  1. Екоклас під відкритим небом – 250 тис. грн.
  2. Встановлення контейнерів – запровадження системи збирання твердих побутових відходів у селі Денисівка Оржицької територіальної громади – 225 тис. грн.
  3. Придбання контейнерів для вдосконалення системи збирання твердих побутових відходів у селі Заріг Оржицької територіальної громади – 247 500 грн.

Віктор Ванцак, начальник відділу економічного розвитку та муніципальних інвестицій виконавчого комітету Оржицької селищної ради, розповів про успіхи громади у створенні проєктів:

«Після проходження тренінгу «Проєктний менеджмент», що був проведений фахівцями Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Оржицька громада активізувала роботу із залучення додаткових ресурсів для свого розвитку. Завдяки участі в інвестиційних проєктах у 2023 році вже вдалося залучити до громади понад 8 млн грн. З березня цього року подано 22 заявки на фінансування до різноманітних проєктів і державних програм, що фінансуються коштом міжнародних донорів, зокрема, для капітальних ремонтів ЦНАПу, укриття Оржицької ЗОШ та водогону в Оржиці.

Також подано пропозицію щодо будівництва на території громади індустріального парку. Оржицька громада – одна із 13 відібраних для вивчення можливостей такого будівництва. Ми активно продовжуємо залучати ресурси на розвиток громади та удосконалювати знання з проєктного менеджменту».

Views: 1931
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: dovkillia
Read more: