У Вапнярській громаді відкрили Центр надання адміністративних послуг
У Вапнярській громаді відкрили Центр надання адміністративних послуг

У Вапнярській громаді Вінницької області 12 липня 2023 року відкрився Центр надання адміністративних послуг, який забезпечить мешканцям якісні та доступні послуги. Приміщення ЦНАП знаходиться в центрі громади та організовано з дотриманням вимог для зручності відвідувачів, зокрема, обладнане для потреб осіб з інвалідністю.


Планується, що Центр надаватиме 175 послуг, якими зможуть скористатися близько 10 000 тисяч мешканців та внутрішньо переміщених осіб з шести населених пунктів громади. Серед послуг такі затребувані громадянами послуги, як реєстрація місця проживання, послуги соціального характеру, реєстрація та надання довідок для ВПО, довідки з ДЗК, пенсійні послуги тощо.

Для реконструкції приміщення колишньої поліклініки та закупівлю обладнання для ЦНАП через субвенцію із державного бюджету в 2021 році було виділено загалом 2,7 млн грн, ще близько 1,5 млн грн на ці потреби виділили з бюджету Вапнярської громади.

У відкритті ЦНАП взяли участь народна депутатка України Лариса Білозір, керівництво Вінницької обласної військової адміністрації, головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області та представник шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». 

Олександр Горенюк, голова Вапнярської громади, сказав:

Планові показники відкриття цього приміщення були призначені на початок 2022 року, але, незважаючи на всі труднощі сьогоднішнього часу, завдяки підтримки народного депутата Лариси Білозір та сприяння профільного заступника Вінницької обласної військової адміністрації Андрія Кавунця, ми запускаємо роботу Центру.

Сьогодні ЦНАП готовий приймати своїх клієнтів, які зможуть в короткий час і зручних умовах отримати якісні адміністративні послуги.

 

 

 

Лариса Білозір, народна депутатка України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України, зазначила:

Тішить, що в час повномасштабної війни нам вдається зробити такі проєкти в громадах. Згадую 2021, коли нам вдалося залучити кошти державного бюджету на реконструкцію цього приміщення і ще половину суми виділив місцевий бюджет. Тож я дякую вам за вашу роботу, адже ЦНАП - це обличчя місцевого самоврядування. Давайте робити все, щоб жителям було зручно, комфортно і швидко отримувати якісні послуги!

 

 

Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру, громаді надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». Експерти проєкту підготували дорожню карту створення ЦНАП, проведено навчання  за 5-ти модульною програмою, яка  забезпечила базові знання спеціалістів Центру.

Фото: Лілія Баланюк та Павло Пущенко

Views: 2495
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Administrative services
Read more: