За результатами Конгресових Слухань напрацьовано пропозиції щодо доступності послуг державної реєстрації актів цивільного стану
За результатами Конгресових Слухань напрацьовано пропозиції щодо доступності послуг державної реєстрації актів цивільного стану

За результатами Слухань на тему “Виклики та можливості ефективного здійснення окремих повноважень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) органами місцевого самоврядування”, організованих 6 червня Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України, напрацьовано ряд пропозицій для Кабінету Міністрів України.


Заступник Керівника Офісу Президента та виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Олексій Кулеба з метою подальшого розгляду матеріалів Урядом та вжиття необхідних заходів для розвʼязання проблемних питань у громадах передав усі пропозиції Кабміну.

Вони стосуються доступності послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану. До моменту обʼєднання (укрупнення) громад такі послуги надавалися у районних та обласних центрах органами ДРАЦС, у селах та селищах ці функції виконували органи місцевого самоврядування, які після формування територіальних громад втратили ці повноваження. Фактично ці послуги почали віддалятися від населення.

Спільні пропозиції Офісу Конгресу та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування покликані удосконалити нормативну базу та зробити послуги Мінʼюсту доступними для жителів громад.

Views: 1666
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Konhres mistsevykh ta rehionalnykh vlad
Read more: