На Рівненщині презентували геоінформаційну інтелектуальну систему аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень
На Рівненщині презентували геоінформаційну інтелектуальну систему аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень

21 червня команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Рівненська Обласна військова адміністрація (ОВА) презентували інтелектуальну систему аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень. Вона стане основою для прийняття ефективних управлінських рішень не лише на рівні області та територіальних громад, а й для бізнесу та донорів.


Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль висловив вдячність колективу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

«Ми точно розуміємо, що сьогодні закінчився час статистики заради статистики. І основна задача, яку ми ставили  перед реалізацією даного проєкту – маємо розробити систему, яка дозволить приймати ефективні рішення на основі повних даних в реальному часі. Нам потрібні реальні дані, щоб ми чітко усвідомлювали, на що спираємося. Ті задачі, ті виклики, з якими ми зіткнулися під час війни, завжди нас спонукали до потреби в реальних даних, систематизації даних, координації діяльності. Кожен спеціаліст, вносячи дані на портал і керуючись ними, має не просто аналізувати, а приймати ефективні рішення на їх основі. Це наш заповіт у сьогоднішній роботі. Підтримка від міжнародних партнерів, від платників податків США, Уряду дуже ефективна. Дякуємо вам і впевнено розвиваємо надалі даний проєкт», –  зазначив Віталій Коваль.

Геоінформаційна система (ГІС) Аналітичний портал Рівненщини є цифровим інструментом, створеним з метою збору, обробки, аналізу та візуалізації геопросторової інформації про Рівненщину. Цей портал поєднує дані різних географічних шарів, таких як карти, зображення супутників, аерофотознімки, а також інші географічні дані, які відображають різні аспекти території.  Аналітичний портал Рівненщини надає користувачам можливість взаємодіяти з цими геопросторовими даними за допомогою різноманітних інструментів, функцій та функціональностей. Він може включати можливості пошуку, навігації, масштабування, шарування даних, проведення аналізу та створення звітів і картографічних візуалізацій.

 

 

ГІС Аналітичний портал Рівненщини може бути використаний для різних цілей, таких як планування територіального розвитку, оцінка природних ресурсів, соціальної інфраструктури, місцевої економіки, екологічного стану, розробка проектів та багато іншого. Він дозволяє користувачам отримувати доступ до геопросторової інформації та використовувати її для прийняття обґрунтованих рішень та здійснення аналітики на основі географічних даних.

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):

«Аналітичний портал є важливим інструментом, що сприяє регіональному розвитку, підвищенню доступності та використання геопросторової інформації, ефективному прийняттю рішень та розробці інноваційних проектів у Рівненській області. Я щиро сподіваюся, що ця система стане цінним інструментом для аналізу даних і прийняття рішень як під час війни, так і під час післявоєнного відновлення».

 

 

Габріель Абрахам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» зазначив:

«Ми переконані, що розроблений аналітичний портал дозволить Рівненській обласній військовій адміністрації приймати управлінські рішення на основі даних, сприяючи відновленню регіону та його подальшому економічному зростанню. Ця ініціатива також має потенціал для залучення інвестицій та доступу до міжнародної підтримки. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» і надалі надаватиме експертну підтримку Рівненській обласній військовій адміністрації, що дозволить їм у повній мірі використовувати переваги аналітичного порталу та сприяти розробці нових інвестиційних проектів».

 

 

Нагадаємо, що наприкінці листопада USAID «ГОВЕРЛА» створив інтелектуальну систему аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень для Львівської Обласної військової адміністрації.

Views: 1941
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: elektronne vriaduvannia
Read more: