Громади Волинської та Львівської областей підписали договір про міжмуніципальне співробітництво
Громади Волинської та Львівської областей підписали договір про міжмуніципальне співробітництво

21 квітня за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Боратинська громада Волинської області та Оброшинська громада Львівської області підписали договір про міжмуніципальне співробітництво.


Договір про співробітництво «Долаючи відстань: підсилення спроможності Боратинської та Оброшинської громад» унікальний тим, що громади-підписантки знаходяться на відстані понад 170 км одна від одної. Але в ході попереднього діалогу представники обох громад зрозуміли, що об’єднавши досвід управління та напрацювавши нові інструменти розвитку, вони зможуть посилити їх спроможність та сприяти зростанню економічного та соціального благополуччя всередині обох громад.

Під час зустрічі, представники Оброшинської громади відвідали Боратинську громаду, зокрема, зустрілися з сільським головою та його командою, ЦНАП у м. Боратин, місцевий спорткомплекс, амбулаторію, КП «Боратин», клуб-музей історії с. Баїв та Волинського бджільництва, ліцей, дитячий садокк у Боратині та молодіжний центр у с. Ратнів. Учасники напрацювали план спіпраці в сферах адміністративних, соціальних та комунальних послуг.

Сергій Яручик, Боратинський сільський голова, сказав:

«Ми постійно співпрацюємо з міжнародними партнерами, але поруч з тим, варто вивчати досвід наших громад, адже зсередини ми краще розуміємо, з якими викликами зустрічаються громади. Підписаний договір – це маленька сходинка до великих здобутків наших двох громад. Дякую Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за супровід даної ініціативи».

Іван Галич, Оброшинський сільський голова, зазначив:

«Протягом двох днів ми обмінялися успішним досвідом в сфері адміністративних, соціальних та комунальних послуг. Дякуємо колективу Боратинської громади за відкритість та команді Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» за сталу підтримку. Переконаний, що це правильне рішення, яке буде корисним для розвитку наших громад».

Експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» продовжують свою роботу над розширенням механізмів партнерської взаємодії між громадами. Станом на сьогодні за підтримки Проєкту громадами в різних областях України укладено вже більше десяти договорів про міжмуніципальне співробітництво.

Більше про співробітництво громад - у спеціальній рубриці порталу «Децентралізація».

Views: 3697
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: cooperation
Read more: