Про впровадження інклюзивної освіти у громадах розкажуть на вебінарі 19 квітня
Про впровадження інклюзивної освіти у громадах розкажуть на вебінарі 19 квітня

19 квітня 2023 року швейцарсько-український проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» проведе вебінар на тему «Упровадження інклюзивної освіти у територіальних громадах».


У територіальних громадах поступово вже декілька років впроваджується інклюзивна освіти. Однак на місцях досі виникає низка організаційних запитань – їх і плануємо обговорити разом із Ольгою Набоченко, експерткою проєкту DECIDE.

Так, серед тем, які планують розглянути на вебінарі:

  • організація інклюзивного навчання в громаді;
  • універсальний дизайн, принцип розумного пристосування та чому його зобов'язані використовувати;
  • чому діти з психологічною травмою внаслідок війни можуть також потребувати послуг інклюзивно-ресурсного центру та забезпечення інклюзивного навчання;
  • що громада має забезпечити для дітей з особливими освітніми потребами.

Крім того, експертка розповість, чим може допомогти ІРЦ в умовах війни, чи є психологічна травма підставою для ООП, хто такий асистент дитини та чим саме такий фахівець відрізняється від асистента вчителя.

Проєкт DECIDE організовує цей вебінар спільно із НАДС – Національним агентством України з питань державної служби.

Дата і час: 19 квітня 2023 року, 14:00.

Спікерка: Ольга Набоченко, експертка проєкту DECIDE

Ваші запитання залишайте у реєстраційній формі ось тут: https://forms.gle/DwUT6YUqBd3ADDAp9         

Важливо! Реєстрація на вебінар є обов'язковою. Вказуйте коректну електронну адресу, адже посилання буде надіслано напередодні заходу саме на цю адресу. Просимо також перевіряти розділи «Спам» та «Реклама», адже іноді листи потрапляють саме туди. Посилання проєкт зазвичай надсилає за годину до проведення.


Вебінар є частиною кампанії “Освіта у нових громадах від А до Я”. Мета кампанії – допомогти головам і управлінцям освітою новоутворених та реорганізованих громад розвинути ефективну систему управління освітою.

Стежте за оновленнями, завантажуйте порадники із типовими шаблонами документів, дивіться записи вебінарів на novihromady.decide.in.ua та у спеціальному розділі порталу "Децентралізація".

Views: 2355
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: announcement
Read more: