Золочівська міська громада розпочала роботу зі створення Комплексного плану просторового розвитку
Золочівська міська громада розпочала роботу зі створення Комплексного плану просторового розвитку

29 березня Золочівська громада, що на Львівщині, провела стратегічну сесію з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території громади.


Серед учасників були присутні керівництво області, лідери місцевого самоврядування, бізнесу, громадянського суспільства та інші мешканці громади. Всі вони долучились до процесу спільної роботи, щоб разом сприяти розвитку громади.

«Комплексний план просторового розвитку – це довгострокова стратегія сталого розвитку території, яка визначає, як слід розвивати та управляти певною територією та забезпечує справедливий розвиток, який приносить користь усім зацікавленим сторонам та майбутнім поколінням» – зазначила на початку заходу експертка з просторового планування Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Катерина Степчук.

До дискусії щодо бачення подальшого розвитку та майбутнього Золочівської громади долучились представники усіх сфер. Серед учасників були представники органів місцевого самоврядування, старости, депутати міської ради, робітники соціальної сфери, працівники ДСНС, члени громадських організацій, прогресивна молодь та духовенство. Представники бізнесу, фермери та потенційні інвестори підтримали дискусію щодо перспектив розвитку господарського комплексу громади. Співробітники Національного природного парку «Північне поділля» на чолі з в.о. директора Мирославою Єргуньовою висвітлили питання збереження унікальної природньої спадщини. Представники парку наголосили на готовності до співпраці з Золочівською громадою в питаннях охорони довкілля та розвитку туристично-рекреаційної діяльності.

Запрошені до участі головна архітекторка Львівської області Оксана Василько, голова Золочівської РВА Василь Маркевич, представники суміжних громад та внутрішньо переміщений з тимчасово окупованих територій голова Скадовської міської ради Олександр Яковлєв висловили підтримку і допомогли сформувати зовнішній погляд щодо просторового розвитку Золочівщини.

В ході роботи було приділено увагу лісовим масивам та землям сільськогосподарського призначення, водним об’єктам та місцям залягання корисних копалин, промисловим зонам та житловим масивам, а також питанням облаштування інженерних і транспортних мереж.

За результатами дискусії згодом буде підготовлений Протокол стратегічної сесії, який підлягає опублікуванню та оприлюдненню з доступом до коментування, відповідно до вимог чинного законодавства. Наступним кроком стане діяльність робочої групи. Під керівництвом Романа Кушніра, архітектора громади, вона приступить до формування завдання на розроблення Комплексного плану.

Views: 2308
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: spatial planning
Read more: