Звягель і Людвігсгафен-на-Рейні готуються підписати угоду про побратимство

Звягельська міська рада на сесії 23 лютого прийняла рішення про встановлення побратимських відносин з німецьким містом Людвігсгафен-на-Рейні.


Про це повідомляє офіційний сайт Звягельської громади.

Таке ж рішення ще в грудні минулого року прийняла міська рада Людвігсгафен-на-Рейні більшістю голосів. Тоді мер німецького міста Ютта Штайнрук сказала, що «тут партнерство мало б гарну основу для процвітання».

На черзі -  підписання відповідної угоди між містами.

«Людвігсгафен-на-Рейні – це одне з тих міст, які підставили нам своє плече в cкрутні часи – під час пандемії Covid-19 та після вторгнення рф. Громадяни Людвігсгафена-на-Рейні неодноразово надсилали до Звягеля гуманітарні вантажі, останній з яких містив в собі 39 генераторів та інших наразі потрібних для життєзабезпечення міста інструментів. Дуже важливо мати таких партнерів задля обміну досвідом, подальшого розвитку нашого міста та підтримки один одного, коли це необхідно», - йдеться на сайті Звягельської громади.


«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

24.02.2023 - 14:32 | Views: 2429
Звягель і Людвігсгафен-на-Рейні готуються підписати угоду про побратимство

Tags:

partnership war stories international support

Область:

Житомирська область

Громади:

Звягельська територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...